Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Pērn pieaudzis operas apmeklētāju skaits

Pērn pieaudzis Latvijas Nacionālās operas (LNO) apmeklētāju skaits - operas izrādes, koncertus, viesizrādes un citus pasākumus apmeklējuši 154 209 skatītāju, tādējādi vidējā apmeklētība ir 88 procenti.

Kopumā 2011.gadā operā notikuši 230 dažādi pasākumi, portālam Diena.lv vēsta LNO komunikāciju daļas vadītāja Inga Vasiļjeva. LNO apmeklētāju skaits 2011.gadā ir audzis par 10 000 skatītāju, salīdzinājumam - 2010.gadā LNO pasākumus ir apmeklējuši 144 051 skatītāji. Vidējais apmeklētības procents, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir audzis par 5 procentiem, sasniedzot 88 procentus.

Operā paplašināts piedāvāto pasākumu klāsts, piemēram, izglītības programmā, gatavojoties Riharda Vāgnera Dievu mijkrēšļa pirmizrādei, tika rīkotas īpašas tikšanās ar diriģentu, kā arī piedāvātas dažādas lekcijas un ekskursijas. "Esam gandarīti, ka šie pasākumi izraisīja lielu skatītāju interesi, kas liecina par žanra popularitāti," uzsver I.Vasiļjeva.

Pērn opera realizējusi elastīgu un diferencētu cenu politiku, pateicoties kurai biļetes uz LNO pasākumiem ir pieejamas visdažādākajām sabiedrības grupām. "Turpinājām skatītāju iecienīto praksi uz vienu izrādi mēnesī piedāvāt īpašas cenas pensionāriem, bet no šīs sezonas ieviesām īpašu piedāvājumu arī studentiem un skolniekiem," stāsta operas komunikāciju daļas vadītāja. LNO biļešu cenu amplitūda bijusi no pusotra lata līdz 45 latiem.

"Aizvadītajā gadā opera mērķtiecīgi meklējusi un realizējusi dažādus sadarbības projektus, piemēram, LNO iestudējumu izīrēšanu, tā būtiski palielinot operas ieņēmumus," uzsver LNO izpilddirektore Selga Laizāne.

Visbiežāk - 16 reizes - 2011.gadā tika rādīts Pētera Čaikovska balets Riekstkodis un Džoakīno Rosīni opera Seviļas bārddzinis (desmit reizes). Savukārt apmeklētākās operu izrādes ir Dž.Rosīni opera Seviļas bārddzinis un Džuzepe Verdi opera Aīda. Apmeklētākās baleta izrādes ir P.Čaikovska Gulbju ezers un Apburtā princese.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja