Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pianista Andreja Osokina trešais Brīvības festivāls būs veltīts Ukrainai

No 25. maija līdz 8. jūnijam Rīgā notiks jau trešais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas šogad, reaģējot uz Krievijas militāro agresiju, veltīts Ukrainai

Jau izsludināti seši koncerti, kas notiks Melngalvju namā, Hanzas peronā, klavieru salonā @152 un Anglikāņu baznīcā. Festivāls pulcēs Latvijā un pasaulē atzītus mūziķus un aktierus, kuru vidū ir Dita Lūriņa, Čulpana Hamatova, Ģirts Krūmiņš, Georgijs Osokins, Ralfs Eilands, Raimonds Tiguls, Žoržs Siksna, Katrīna Dimanta, Roberto Meloni, Katrīna Gupalo, pats Andrejs Osokins, kā arī mūziķi un aktieri no Ukrainas, kuri Latvijā raduši patvērumu no kara šausmām. 

Visi festivāla laikā gūtie ieņēmumi no biļešu tirdzniecības sadarbībā ar Biļešu paradīzi un fondu Ziedot.lv tiks ziedoti Ukrainas cilvēku atbalstam.

"Ir vairāk nekā skaidrs, ka Krievijas militārais iebrukums un karadarbība Ukrainā mainīs pasauli – bet kā, tas ir atkarīgs no katra no mums. Šobrīd spēks ir ne tikai ieročiem, ne tikai valstu līderiem, bet arī jebkuram cilvēkam, kurš ar savu balsi – dzīvu vai virtuālu –, ar savām darbībām, palīdzību, atbalstu un lēmumiem var ietekmēt notiekošo. Jau trešo mēnesi Ukraina un tās drosmīgie cilvēki nepadodas un cīnās par savas valsts un tautas eksistenci, visas Eiropas nākotni, ideāliem un brīvību, tāpēc arī mēs nedrīkstam zaudēt enerģiju savā palīdzībā un atbalstā Ukrainai," stāsta festivāla idejas autors Andrejs Osokins. 

Pirmie divi koncerti notiks klavieru salonā @152. 25. maijā tur uzstāsies Andrejs Osokins, Katrīna Gupalo, Žoržs Siksna, Ģirts Krūmiņš, Roksanas Tarvides un Kaspara Bumbiša klavierduets. 27. maijā pianista Georgija Osokina solokoncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Friderika Šopēna, Toru Takemicu, Stīvena Hafa un Aleksandra Skrjabina mūzika.

28. maijā Melngalvju namā notiks Jaunā Rīgas teātra aktrises Čulpanas Hamatovas un Andreja Osokina īpaši šim festivālam radītā poētiskā izrāde, kurā ukraiņu komponista Valentīna Silvestrova, Friderika Šopēna un Volfganga Dārziņa mūzika savīsies ar Bulata Okudžavas, Aleksandra Galiča un Osipa Mandelštama dzeju. Izrādē pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Aivara Kalēja Ukrainai veltītais jaundarbs klavierēm Vairs nekad!

3. jūnijā klavieru salonā @152 Katrīna Gupalo, Andrejs Osokins un Roberto Meloni klausītājiem piedāvās programmu, kurā iekļautas neapoliešu, franču, spāņu un ukraiņu dziesmas, mūzika no kinofilmām, kā arī Džordža Gēršvina un Kloda Debisī klaviermūzika.

4. jūnijā pirmo reizi pēc Anglikāņu baznīcas atjaunošanas to pieskandinās mecosoprāns Ieva Parša, pianiste Iveta Cālīte un ukraiņu bajāniste Irina Serotjuka, Katrīna Gupalo ar stīgu kvartetu un kori, kā arī festivāla idejas autors Andrejs Osokins. Programmā – latviešu tautas mūzika, Katrīnas Gupalo oriģinālkompozīcijas, Kristapa Pētersona un Emiļa Melngaiļa solodziesmas, kā arī ukraiņu komponistu Volodimira Zubicka un Miroslava Skorika darbi.

Festivāla noslēgumā 8. jūnijā Hanzas peronā uz vienas skatuves satiksies latviešu un ukraiņu mūziķi un aktieri. Koncerta pirmajā daļā dzirdēsim Ditu Lūriņu, Raimondu Tigulu, Katrīnu Gupalo, ukraiņu klarnetistu Nazaru Hižiju un Andreju Osokinu. Otrajā daļā uzstāsies īpaši šim festivālam radīti latviešu un ukraiņu mūziķu dueti, trio un grupas. Ukraiņu mūziķu vidū būs dziedātājas Larisa Šelesta, Anastasija Vasiļenko, Jevgeņija Nasonova un Anastasija Jacenko, vijolniece Valērija Mustafina, pianists Arturs Ņikuļins, džeza pianists Edgars Vilcāns un citi, kuriem pievienosies Katrīna Dimanta, Ralfs Eilands, Rihards Plešanovs, Gints Smukais, Rihards Lībietis un citi latviešu mākslinieki. Noslēgumā uzstāsies apvienība Latvia for Ukraine ar dziesmu Resistance.

Festivāla koncertus bez maksas varēs apmeklēt Latvijā dzīvojošie Ukrainas kara bēgļi. Ielūgumiem var pieteikties, rakstot ukraiņu vai krievu valodā uz e-pastu [email protected].

Festivāla programma un biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Informācija: www.alartists.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja