Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Remiksētais satelīts aizlido

Grupa Satellites LV izdod remiksu izlasi un sāk albuma Pagrīdē koncertsēriju.Pasaulē tāda prakse, ka grupas pēc jaunu albumu iznākšanas izdod arī savu dziesmu remiksu izlases, nav nekas jauns. Tā darījušas Nine Inch Nails, Kings of Convenience un daudzas citas komandas, remiksēta tikusi arī džeza klasika, piedāvājot pavisam citiem apstākļiem piemērotas dziesmu versijas un paplašinot klausītāju loku.

Tādējādi "pavisam nedejojamas" dziesmas nereti kļuvušas par deju zāļu hitiem, vai – tieši otrādi – dejojami gabali pārvēršas par ambientiem skaņdarbiem, kas baudāmi, zvilnot šūpuļtīklā. Reizēm pat oriģinālversiju autori iedvesmojas no remiksiem arī savos dzīvajos priekšnesumos, piemēram, Mārtins Gors no Depeche Mode dziesmā In Your Room koncertos spēlēja ģitāru pēc Djūka Eriksona parauga šīs dziesmas Garbage remiksā.

Latvijā šādi gadījumi līdz šim bijuši reti – pirms vairākiem gadiem remiksus izdeva grupa Sirke un izdevniecība IB ieraksti laida klajā Gas of Latvia albuma Sex skaņdarba In/Out remiksu izlasi, kurā savas versijas piedāvāja arī izdevējs Ingus Baušķenieks no Dzeltenajiem pastniekiem, savukārt Hardija Lediņa remikss bija viens no pēdējiem viņa paveiktajiem darbiem. Šogad grupa Satellites LV izdeva jaunu albumu Pagrīdē, un bez maksas ir lejupielādējama dziesmu remiksu izlase, kuru veidojuši apvienības Dirty Deal Audio bītmeikeri.

Populārā bezgalība

"Mēs ar interesi esam sekojuši Dirty Deal Audio jauno bītmeikeru aktivitātēm un ievērojuši, ka ikvienam no šiem jaunajiem dīdžejiem ir savs muzikālais rokraksts, katrs pārstāv kādu jaunu elektroniskās mūzikas mikrožanru – vai tas ir dabsteps, nākotnes hiphops, chip tune vai kas cits svaigs un interesants. Tāpēc uzrunājām šos mūziķus, izdzinām pa ceļiem visas Pagrīdē dziesmas un aicinājām katram izvēlēties savu," stāsta grupas Satellites LV līderis Jānis Žilde.

Vispopulārākā remiksētāju vidū izrādījusies dziesma Bezgalība – tai katrs savu remiksu veidojuši DJ Krii, Kashuks un Oriole. Ķemeru dueta Netīrās cilpas (Ansis Kolmanis un 181h) remikss tiek piedāvāts kā tā sauktā B puse nupat klajā nākušajam singlam Pievienojies!. "Netīrās cilpas brien pa grāvjiem, kas izrakti līdzās tradicionāli iemītajām mūzikas takām," dueta skanējumu raksturo viens no Dirty Deal Audio izveidotājiem Kristaps Puķītis. Grupa aicināja arī citus jaunos bītmeikerus un dīdžejus pievienoties, lai radītu savu Satellites LV dziesmas Pievienojies! remiksu. Iesniegtos remiksus grupai palīdzēs izvērtēt un kādā no saviem brokastu šoviem Radio 101 interesantākos no tiem atskaņos dīdžejs Toms Grēviņš.

Debesskrāpis pļavas vidū

Daži Dirty Deal Audio bītmeikeri katrs ar savu oriģinālmūziku būs īpašie viesi Satellites LV koncertā 3. novembrī Valmierā – kopā ar jauno pašmāju grupu "latviešu Pulp" – Komjaunatne. "Latvijā mūzikas klubi, kuros mēs varētu spēlēt, ir teju uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi, tāpēc meklējām jaunas iespējas, kur uzstāties. Viena no interesantākajām vietām būs Valmieras Nepabeigtais debesskrāpis – puscelta sarkana ēka aizaugušas pļavas vidū, kurā šad un tad notiek kāds underground koncerts. Nepabeigtais debesskrāpis savā ziņā simbolizē mūsu došanos pagrīdē," saka Jānis Žilde.

Koncertos grupa iecerējusi vispirms nospēlēt albumu Pagrīdē no A līdz Z, tad kaut ko no iepriekšējiem albumiem un beigās, protams, 90. gadu klasiku, ar ko grupa Latvijas rokmūzikā ienesa tolaik pasaulē svaigās britpopa vēsmas. Pēc ilgāka pārtraukuma grupa atjaunoja savu darbību un 2009. gadā izdeva jaunu dziesmu albumus Vadu un Bezvadu.

Remiksu minialbums

Pagrīdē. Satellites LV. Dirty Deal Audio
Lejupielādējams bez maksas dirtydealaudio.bandcamp.com

Satellites LV koncerti

24.X Jelgavas krekli pusnaktī
3.XI Nepabeigtais debesskrāpis Valmierā plkst. 22.30. Viesi Dirty Deal Audio (Netīrās cilpas, Oriole, Kristaps Ritms) un grupa Komjaunatne
23.XI Jelgavas krekli pusnaktī
24.XI Fontaine Palace Liepājā plkst. 23. Viesi Dirty Deal Audio (DJ Krii, Niklavz, Oriole, Ansis, Pukkk, Mincīša ieraksti) & DJ Artis Dvarionas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja