Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rēzija Kalniņa, Ainārs Rubiķis un draugi apceļos Latviju ar Ziemassvētku koncertprogrammu Vai zini, kas ir mīlestība

Sākot ar 16.decembri, koncertzālēs un baznīcās izskanēs Rēzijas Kalniņas, Aināra Rubiķa un viņu draugu Ziemassvētku koncertprogramma Vai zini, kas ir mīlestība, informēja mūziķu pārstāvji.

Koncerta muzikālo audeklu veido divas senas mūzikas pasaules. Divas garīgas tradīcijas, kuras līdz šodienai nonākušas, pateicoties mūsu tēvu tēvu un senču senču mutvārdu tradīcijai. Garīgi dziedājumi kristīgajā baznīcas kalendārā un latviešu gadskārtu ieražu tautasdziesmas – divi it kā tālu viens no otra atdalīti stūrakmeņi, bet, ieskatoties dziļāk, tajos ir daudz kā kopīga. Kā divas ceļa malas, kuras koncerta dalībnieki savienos vienā ceļā, skanot arfai un koklei, bungām un zvaniem, stabulēm un balsīm.

Koncertos skanēs dziesmas Gauži raud saulīte, Vidimus stellam, Pieci vilki, Nunc dimittis, Zaļa zied zāle, Ej projām, ledutiņ, Christus factus est, Ūsi, ūsi, kod lopuosi, Victimae pschali laudes, Aiz Daugavas melni meži, Veni Sancte Spiritus, Kas gan to celiņu sudrabiem nolēja, O lux beata Trinitas, Labvakari rudzu lauks u.c.

"Katrs gads ir unikāls. Katra dzimšanas diena ir unikāla. Neatkārtojama. Un katra gada slieksnis ir pāreja ar to vai par to, ar ko mēs pārejam... Kas ir tā nasta, kas ir tas prieks, kas ir tās bēdas, kas ir mūsu pieredze, lai iekāptu nākamajā gadā... Mēs parasti svinam Ziemassvētkus un Jauno gadu ar skatienu uz nākotni, bet nākotne nepastāv bez pagātnes. Nākotne nepastāv bez pieredzes. Un šis gada stāsts ir mūsu pieredze iepriekšējā gada griezumā, lai saprastu, ar ko mēs iekāpjam nākotnē vai kā mēs pārkāpjam slieksni un kur mēs nonāksim – pļavā, pie jūras, savā valstī... Pie Dieva. Mūsu dzīves mugursoma ir pilna ar mūsu pieredzi, un tas ir interesanti – atskatīties... Pagriezt galvu atpakaļ un atskatīties, un pateikties. Un tad kopā ar to, kas ar mani ir noticis, iekāpt nākotnē..."

Koncertā piedalās: Rēzija Kalniņa – balss, Ainārs Rubiķis – balss, taustiņi, Paula Pērkone – balss, Jēkabs Kalniņš – balss, Ilze Ķuzule-Skrastiņa – balss, Ilze Dzenīte – balss, taustiņi, Ieva Šablovska – arfa, Ainars Šablovskis - dudoks, saksofons, Kārlis Jirgens – kokle, stabule, Ernests Mediņš – sitaminstrumenti. Daces Micānes-Zālītes dzejas dramatizējums.

 

Koncerti notiks:

  • 16. decembrī plkst. 19.00 Mārupes Kultūras namā;
  • 18. decembrī plkst. 16.00 Ikšķiles Ev. lut. baznīcā;
  • 21. decembrī plkst. 19.00 Kultūras centrā Ulbrokas pērle;
  • 25. decembrī plkst. 18.00 Rīgas Lutera baznīcā Torņkalnā;
  • 26. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā;
  • 27. decembrī plkst. 19.00 Baltezera Ev. lut. baznīcā;
  • 29. decembrī plkst. 19.00 Koncertzālē Valmiera.

 

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja