Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Domā – Adventes Dziesmusvētki. Koncertā satiksies VAK Latvija, Inese Galante un jaunie talanti

Vienā no Ineses Galantes fonda spožākajiem pirmsziemassvētku koncertiem Adventes Dziesmusvētki Rīgas Domā sestdien, 9. decembrī, plkst. 19.00 piedalīsies leģendārais Valsts akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Klausītājiem šī būs brīnišķīga iespēja Ziemassvētku noskaņās majestātiskajā Rīgas Doma baznīcā dzirdēt visā pasaulē iemīļotas un publikas gaidītas garīgās un klasiskās melodijas pasaulē atzītā Latvijas kora un dažādu paaudžu solistu – Latvijas mākslinieku – izpildījumā.

Svētku koncertā kopā ar kori piedalīsies izcilais pianists Daumants Liepiņš, operas solists tenors Artjoms Safronovs, izjustā, samtainā soprāna īpašniece operdīva Inese Galante un viņas iekoptā ikgadējā konkursa Ineses Galantes talanti laureāts pianists Aleksandrs Komka ar trio Quasi serioso, kā arī desmitā jubilejas konkursa finālists pianists Gustavs Kalējs.

"Manas pirmās viesizrādes un braucieni uz ārvalstīm bija tieši kopā ar kori Latvija. Tāpat mēs tolaik bieži kopā uzstājāmies Dziesmu svētkos. Esmu ļoti priecīga, ka pēc tik ilga laika atkal būšu uz skatuves kopā ar šo visā pasaulē slaveno kolektīvu un ka būs vēl viena mūsu kopīga uzstāšanās," atklāj Inese Galante. Koris Latvija ir mūsu valsts vizītkarte. Tas ir arvien gaidīts prestižās koncertzālēs visā pasaulē, sadarbojas ar Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas labākajiem orķestriem. Uzstāšanos Latvijā koris plāno starp intensīvām ārzemju viesturnejām.

Koncerta organizatori aicina uz neaizmirstamu vakaru Rīgas Doma baznīcā: tā būs tikšanās īsi pirms gada gaišākajiem svētkiem – Ziemassvētkiem – ar kordziedāšanas un izcilu, pasaulē atzītu Latvijas izpildītājmākslinieku augsto meistarību un jaunajiem, talantīgajiem mūziķiem, kuriem publikas atbalsts vienmēr ir ļoti svarīgs.

Doma baznīcas velvēs izskanēs Fēliksa Mendelszona, Jozefa Rainberga, kā arī latviešu komponista Emīla Dārziņa skaņdarbi. Viens no labākajiem savas paaudzes pianistiem, daudzu starptautisku konkursu laureāts Daumants Liepiņš, kuru žurnāls Pianist ierindoja Pianistu, kas jādzird 2020. gadā saraksta pašā augšgalā, speciāli ieradies no maģistra studijām Karalienes Sofijas augstskolā Madridē, lai dzimtenē atskaņotu Roberta Šūmaņa kompozīciju. Trio Quasi serioso, kurā spēlē jaunais, talantīgais pianists Aleksandrs Komka, vijolniece Alise Keita Driviniece un čelliste Evelīna Vitenberga, izpildīs Astora Pjacollas skaņdarbu Ziema no cikla Gadalaiki. Koncerta programmu krāšņos Ineses Galantes un Latvijas Nacionālās operas tenora Artjoma Safronova duets, gaidāmi arī citi muzikāli pārsteigumi.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja