Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rudenī notiks Katrīnas Gupalo un Edgara Vilcāna koncertsērija Dzimtā valoda

Svētdien, 3. septembrī, ar koncertu Tukuma pilsētas Kultūras namā aizsāksies Katrīnas Gupalo un Edgara Vilcāna rudens koncertsērija Dzimtā valoda. Programma, kurā iekļautas spēcīgas un tautā iemīļotas Zigmara Liepiņa, Haralda Sīmaņa, Raimonda Paula, Raimonda Tigula un Imanta Kalniņa dziesmas šoruden priecēs klausītājus piecās Latvijas pilsētās, bet Valsts svētku laikā tiks atskaņota Prāgā, Vīnē un Budapeštā.

“Līdz šim tā ir vokāli sarežģītākā koncertprogramma, kāda man jebkad ir bijusi. Piemēram, programmas tituldziesma - leģendārā Līvu “Dzimtā valoda” ar savu plašo diapazonu ir Fredija Merkurija cienīgs pārbaudījums jebkuram dziedātājam. Savukārt Haralda Sīmaņa “Ezers” un triloģija no Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis” ir emocionāli tik piesātinātas, ka jāatdot visa dvēsele tās izpildot,” atklāj Katrīna Gupalo.

Programmas pirmatskaņojums simboliski notika Edgara Vilcāna dzimtajā pilsētā Koknesē, dienu pirms Katrīna saņēma Latvijas Valsts augstāko apbalvojumu - Triju zvaigžu ordeni. Turpmākie koncerti notiks 3. septembrī  Tukuma pilsētas Kultūras namā, 23. septembrī Valmieras koncertzālē “Akustika”, 30. septembrī Mazmežotnes muižā, 28. oktobrī Jelgavas Kultūras namā un 11. novembrī Līgatnes koncertzālē “Zeit”. Pēc tam abi mūziķi dosies koncertēt uz Prāgu, Budapeštu un Vīni.

Klausītāji Katrīnas Gupalo un Edgara Vilcāna koncertos dzirdēs arī romantiskākas kompozīcijas, piemēram, Raimonda Paula šedevrālo mīlas balādi “Balta saule”, kā arī latviešu un ukraiņu tautasdziesmas. Skanēs arī Katrīnas un Edgara radītā mūzika - dziesma “Dur Prom”, kas kļuva par radiohitu un 13 nedēļas bija Latvijas spēlētāko dziesmu top 10, skanot deviņās Latvijas radiostacijās, kā arī himniskās kompozīcijas “Resistance” un “Kamēr pret sauli kāpu” ar Māra Čaklā dzeju.

Līdz ar koncertsēriju, Katrīna un Edgars turpina labdarības akciju “Latviešu mūziķi - ukraiņu karavīriem!”, kas vāc ziedojumus Ukrainas brīvprātīgo kaujas vienības “Kaukāzs” atbalstam, kuras lielākā daļa ir Ukrainas armijas karavīri, kuri aizstāv Ukrainu kaujās Donbasā jau no 2014. gada. Kaujas vienība “Kaukāzs” izveidota 2022. gadā, darbojas visās kara zonās un iekļauta Ukrainas pašaizsardzības spēkos. Lai aizsargātu Ukrainu viņiem ir nepieciešami divi automašīnas radioaparāti, droni, karavīru formas un lietus pončo.

Biļetes uz koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja