Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Saldus mūzikas skolā norisināsies festivāls Sforzando plenērs. Ārpus mākslinieka darbnīcas

Saldus Mūzikas skolā 18. un 19. septembrī norisināsies rudens festivāls Sforzando plenērs. Ārpus mākslinieka darbnīcas, informēja festivāla rīkotāji.

Šī jau ir ceturtā  biedrības Sforzando norise sadarbībā ar Saldus Mūzikas skolu, kuras akustiskā koncertzāle izraudzīta par rudens festivāla mājvietu. Septembra trešās nedēļas nogalē – 18. un 19. septembrī – norisināsies trīs koncerti. Sforzando nav ieradušies Saldū tikai sniegt koncertus – biedrības solisti arī dalīsies savā pieredzē meistarklasēs ar Saldus Mūzikas skolas audzēkņiem.

Festivāla atklāšanas koncertā 18. septembrī plkst. 18 skanēs koncertprogramma La Belle Époque. Šis nosaukums ir festivāla mākslinieciskā vadītāja Jēkaba Bernāta izraudzīts pēc kultūras vēsturē plaši lietotā termina, kas definē Eiropas kultūras dzīves laikposmu no 19. gadsimta pēdējā ceturkšņa līdz pat Pirmajam pasaules karam. Šajā koncertā skanēs atšķirīgo komponistu Emīla Dārziņa un Žana Sibēliusa  mūzika, izceļot abu meistaru māksliniecisko konkurenci. Līdzās tiem skanēs Jāzepa Vītola un Paula Linkes mūzika. Koncertprogrammā La Belle Époque uzstāsies trīs skaņu plenēristi: Ilva Bāliņa (vijole), Francis Karpenskis-Allažs (klavieres), Jēkabs Bernāts (balss).

Savukārt plenēra otrajā dienā, 19. septembrī, būs klausāmi divi koncerti. Pirmais no tiem plkst. 14.00 Mūzika Kurzemē: hercogistē, guberņā, republikā  atainos teju visu Kurzemes mūzikas vēsturi, sākot ar renesanses un baroka krāšņo skaņu paleti, baudot arī romantisma mūzikas smeldzi, kas novadā skanējusi guberņas laikā, un koncertu noslēgs mūsdienu dižāko kurzemnieku skaņdarbi: Imanta Kalniņa, Ērika Ešenvalda un Pētera Vaska mūzika.  Koncertā uzstāsies Sabrīna Barona (saksofons), Marta Paula Pauliņa (koncertkokle) un Jēkabs Bernāts (ērģeles, balss).

Festivāla izskaņā 19. septembrī plkst 18.00 izskanēs Imanta Kalniņa mūzikas vakars Vējainās šūpolēs šūpoties... "Šī jaunradītā programma, kas aplūko Imanta Kalniņa gan ļoti labi zināmās dziesmas jaunā interpretācijā, gan ceļ gaismā sen aizmirstas un daudzu nemaz neatklātas kompozīcijas, ir visu Sforzando biedrības biedru domu un darbu auglis, kas briedis visu vasaru un nu, rudenim iestājoties, tiks noplūkts un sniegts publikai," teic festivāla idejas autors un mākslinieciskais vadītājs Jēkabs Bernāts. Šis būs debijas koncerts koncertkokļu kvartetam Maijs, kam īpaši radīti visi skaņdarbu pārlikumi šajā programmā. Tā sastāvā: Ance Bergmane, Katrīna Kassaliete, Lizete Beikmane un Marta Paula Pauliņa.

Plašāka informācija par festivāla norisi un izpildītājmāksliniekiem meklējama jauniešu mūzikas biedrības Sforzando Facebook lapā un Instagram profilā.

Ieeja visos festivāla koncertos bez maksas ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu (Zaļais drošības līmenis), uzrādot personu apliecinošu dokumentu (pase vai ID karte).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja