Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Saule, mūzika, jūra un atmiņas. Remix instrumentālie hiti un Kristīnes Prauliņas oriģinālmūzika

Liepājā koncertdārzā Pūt, vējiņi! 19. jūlijā plkst. 19 vērts apmeklēt vērienīgu soula un džeza mūzikas vakaru. Džeza dziedātāja Kristīne Prauliņa ar grupu The Soulful Crew atskaņos savu jaunāko oriģinālmūziku, savukārt leģendārās grupas Remix dalībnieki Uldis Marhilevičs un Aivars Hermanis ar Latvijas Radio bigbendu atskaņos Remix XX gadsimta 80. gadu instrumentālos hitus jaunā aranžējumā

"Būs saule, mūzika, jūra, spēlēsim šo un to no mana pirmā soloalbuma A Warmer October un jaunākā albuma Textures, atskaņosim arī pavisam jaunas kompozīcijas latviešu valodā," stāsta Kristīne Prauliņa, kura kopā ar The Soulful Crew piedāvās viegli romantisku, dvēselisku un aizrautīgu oriģinālmūziku angļu un latviešu valodā. Programmā arī nesen izdotais singls Tev piestāv un pavisam jaunas kompozīcijas, kas pie klausītājiem nonāks tikai rudenī. Apvienības mūzikā saklausāms blūzs, gospeļmūzikas elementi, soulmūzika, fanks, grūvs, brīžiem roķīgs džezs. Gaidāmi arī virtuozi ģitāras (Jānis Kalniņš), klavieru (Toms Mikāls), basģitāras un bungu (Kaspars Kurdeko) solo.

Dinamisku džezroku koncerta otrajā daļā kopā ar Latvijas Radio bigbendu spēlēs ģitārists A. Hermanis un taustiņinstrumentālists U. Marhilevičs. Tā būs grupas Remix instrumentālā mūzika un abu šo mūziķu skaņdarbi no 80. gadu skaņuplatēm Uz veselību un Naktsmājas.

"Mēs uz brīdi atgriežamies netālā pagātnē. Tieši radiomājā 1985. gadā sākās mūsu ansambļa reālā dzīve kā instrumentālajam ansamblim. Šis projekts ar Latvijas Radio bigbendu ir kā atskats uz to visu un tajā pašā laikā tilts uz šodienu. Programmā ir izlase no visiem instrumentālajiem albumiem. Mēs gribējām ieskicēt to laiku, kas bija vairāk uz džezroka bāzes veidots. Bigbenda plašums, spēks un dinamika paceļ skanējumu pavisam citā līmenī," mūziku raksturo U. Marhilevičs.

Skaņdarbus aranžējis bigbenda pianists Viktors Ritovs, kurš Remix mūzikā saskata daudz pozitīvisma, humora un ārkārtīgi skaistas melodijas. Dzirdēsim hitus Banānu republika, Cīņa, Pilsēta, Sestdiena u. c.

Oriģinālās kompozīcijas tapušas laikā, kad Latvijas Radio pēc Maestro Raimonda Paula iniciatīvas tika dibināts ansamblis ar tālaika spēcīgākajiem jaunajiem instrumentālistiem. Tie bija pianists U. Marhilevičs, ģitārists A. Hermanis, kā arī bundzinieks Vilnis Krieviņš un basģitārists Jevgeņijs Ščapovs (pēc 1989. gada – Eduards Glotovs).

Koncertu rīko SIA Lielais dzintars, vairāk informācijas www.lielaisdzintars.lv, biļetes koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja