Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sēdizrādi turpinot – rokas augšā!

Informēt par grupas Labvēlīgais tips koncerttūri gribas asprātīgi, spēlējot līdzi viņu pašu stilam. Bet labāk par viņiem diez vai sanāks... Septembra sākumā Tēvu dienai par godu grupa laida klajā izteikti tematisku singlu Fāters aiziet muterēs, kas bija jāuztver arī kā priekšvēstnesis grupas koncerttūrei, kas 5. oktobrī startēs Rēzeknē Latgales vēstniecībā Gors.

Ilgi jādomā, kā pareizi izlasīt un izrunāt tūres nosaukumu = I A =. Grupas ģitārists Ģirts Lūsis par to smejas, jo nevajagot jau visur meklēt lielu jēgu un zemtekstus. Tūres nosaukumu viņš iesaka lasīt ar slāviski cieto "i", atsaucoties uz padomju kinofilmu Operācija "i" un citi Šurika piedzīvojumi. Tas ir tāpat kā ar singlu Fāters aiziet muterēs, kurā "ģermāniskie žargonvārdi padara vieglāku un ironiskāku skatījumu uz ģimenes institūcijas mūžseno problēmu, kuras rezultāts ir stress, vientulība, ledusskapis, liekais svars un nolemtība turpināt "sentēvu tradīcijas"," komentē Andris Freidenfelds. Par visas tūres vadmotīvu Ģ. Lūsis gan šo singlu nesauktu. Koncertā būs arī daudz citu pirmatskaņojumu, būs arī Labvēlīgā tipa dziesmas neierastākā skanējumā," viņš stāsta, piebilstot, ka tas viss attiecas uz koncerta pirmo daļu. Tā iecerēta kā sitdown šovs jeb sēdizrāde. Otrā daļa hands-up jeb "rokas augšā" būs kā ballīte. "Paši gan smejamies, ka mūsu koncertos ir trīs daļas, jo pārtraukums bufetē ir ļoti saistošs elements," teic Ģ. Lūsis.

Koncertturnejā grupa dosies savā tradīcijām bagātākajā sastāvā: Andris Freidenfelds (balss), Normunds Jakušonoks (balss, taustiņi), Ģirts Lūsis (balss, ģitāra), Kaspars Tīmanis (balss, trombons), Oskars Ozoliņš (trompete, balss), Artūrs Kutepovs (ģitāra), Pēteris Liepiņš (ģitāra), Haralds Stenclavs (taustiņi) un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti).

Ģirts Lūsis stāsta, ka bieži ir tā, ka pirms koncerttūres, zinot dziesmu salikumus un replikas, viņš koncertu izdzīvojot jau sapnī, bet vienādu uzstāšanos nekad nav, jo ir dažādi faktori, kas to var ietekmēt. "Protams, publika var uzlabot koncerta kvalitāti – ja ne par visiem 50%, tad par 20 noteikti," skaidro Ģirts Lūsis. Tūres virzienam no Rēzeknes pamazām uz Rīgu ir sava loģika. "Ne vienmēr tie pēdējie koncerti ir tie labāki, jo tad viss ir noslīpēts līdz pēdējam un nav vairs vietas improvizācijai. Taču es arī neteiktu, ka viss labais ir izsmelts. Viss ir atstrādāts! Enerģija sasmelta. Nekad neko nevar zināt, to saku pēc pieredzes, piebilst Ģ. Lūsis. 12. oktobrī Labvēlīgais tips uzstāsies Jelgavā, 13. oktobrī Liepājā, 18. oktobrī Ventspilī, 19. oktobrī Cēsīs, 26. oktobrī Valmierā, 1., 2. un 3. novembrī VEF Kultūras pilī Rīgā. Uz VEF atjaunotās skatuves grupa kāps pirmo reizi, lai gan dažiem tā būs nostalģiska atgriešanās – Normunds Jakušonoks savus pirmos soļus te spēris bērnu popmūzikas grupas Rondino sastāvā, un Andris Freidenfelds savas darba gaitas reiz uzsāka rūpnīcā VEF.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja