Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Septembra sākumā Siguldā uzstāsies elektroniskās mūzikas grupa Faithless

Svinot vasaras noslēgumu, 3. septembrī Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies viena no pasaules visu laiku slavenākajām elektroniskās mūzikas grupām – Faithless, informēja koncerta rīkotāji.

Pēc astoņu gadu radošā pārtraukuma kulta superhitu Insomnia, God Is a DJ un One Step Too Far radītāji devušies koncertturnejā Champion Sound Tour, kurā apmeklētājiem sola neaizmirstamu muzikāli vizuālo piedzīvojumu. Liela nozīme šajā ziņā ir gaismu un vizuālo efektu meistara Ivana Morandi iesaistei, kas atbildīgs par apvienības īpašo vizuālo rokrakstu jau kopš 2001. gada.

Faithless pamatsastāva dalībnieki Sister Bliss un Rollo neslēpj: "Mēs esam sanervozējušies, taču vienlaikus arī ļoti saviļņoti. Mēs zinām, ka šovam ir jābūt kaut kam īpašam: mūsu pagātnes, mūsu muzikālās mīlestības, Maxi piemiņas un, protams, mūsu muzikālās nākotnes svētkiem."

Elektronikas, transa, triphopa un hausa apvienība Faithless aizsākās Londonā 1995. gadā, kad multinstrumentāliste un komponiste Sister Bliss un producents Rollo (starp citu, arī Daido brālis) iepazinās ar līdz tam hiphopa jomā darbojošos Maxi Jazz.

Šāds dažādu stilu un interešu kokteilis izrādījās radoši dzirkstošs un muzikāli daudzkrāsains. Par to liecina kaut vai miljoniem fizisku ierakstu un vidēji 3 miljoni klausījumu dažādās platformās. Autoritatīvais britu mūzikas izdevums Mixmag ierindojis Faithless 4. vietā visu laiku lieliskāko elektronisko apvienību sarakstā.

Jau Faithless debijas albums Reverence iebrāzās visas Eiropas topos (zelta vai pat platīna statusā), singliem Don't Leave, Salva Mea un, protams, Insomnia kļūst par grupas klasiskajiem hitiem.

1998.gadā iznākušais otrais Faithless albums Sunday 8PM turpināja uzvaras gājienu ar singliem Bring My Family Back, Take the Long Way Home un apvienības atpazīstamāko vizītkarti - God Is a DJ.

Globālā mērogā zīmīgs ir 2004. gadā iznākušais albums No Roots, kurā dažās kompozīcijās vokālās partijas iedziedāja Daido, LSK un Nīna Simouna. Protesta dziesma Mass Destruction ne tikai saņēma komplimentu no Foo Fighters līdera Deiva Grola ("šī ir dziesma, ko es visvairāk vēlētos būt sacerējis"), bet arī tika citēta ASV Senātā. Skaudrais Mass Destruction video izceļ ņirgāšanās, terorisma un pat genocīda aktualitāti.

Grupas jaunākais studijas albums All Blessed klajā nāca 2020. gadā. Taču iespējams, ka koncertā tiks atskaņotas arī kādas pavisam jaunas kompozīcijas, jo Sister Bliss un Rollo atklāj, ka patlaban strādā studijā, kur top jauns radošais materiāls.

“Esmu ļoti čakla, kad strādāju pie kaut kā, ļoti tam koncentrējos, jo man ir savs stāsts, ko vēlos pastāstīt. Jēgu visam satraukumam, kuram ejat cauri studijā, jūs sākat apzināties tad, kad sākat atskaņot [radīto] mūziku publikai, pieskaroties tai vai to kaut kādā mērā mainot,” atklāta ir Sister Bliss.

Biļetes pieejamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja