Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Seši enerģijas lādiņi

11.jūnijā Rīgā uzstājās amerikāņu rokgrupa Linkin Park


Smagāku mūzikas ritmu cienītāji var ievilkt vēl vienu ķeksīti "must see" (jāredz) grupu sarakstā — 11.jūnija vakarā uz Arēnas Rīga skatuves kāpa amerikāņu rokgrupa Linkin Park. Domājams, ka tie vairāk nekā desmit tūkstoši koncerta apmeklētāju palika apmierināti ar redzēto un dzirdēto — uzstāšanās bija ieturēta žanra labākajās tradīcijās, lai arī īpaši pārsteigumi izpalika.

Vakars sākās ar britu grupas Blackout uzstāšanos — savā stilā lielisku jauno mūziķu apvienību, kuru atzinīgi jau novērtējuši kritiķi pasaulē. Tiesa gan, uzkrītoša likās vakara grandu kopēšana — tie paši divi vokāli, nepārtraukta lēkāšana pa skatuvi, arī dziesmu skanējums bija līdzīgs. Izņemot pēdējo viņu izpildīto dziesmu, kurā pavisam negaidīti ieskanējās klasiski trash metal rifi, turklāt arī mūziķi pēkšņi mainīja izturēšanos — lēkāšanas vietā sāka kratīt galvas, kā jau žanra tradīcijās pieņemts. Nedaudz uzjautrinoša šķita spēlēšanās ar mikrofoniem — tie tika griezti aiz vada tā, ka kļuva bail, vai tehnika šādu apiešanos izturēs. Kulmināciju ālēšanās sasniedza brīdī, kad viens no vokālistiem vairākkārt aptina mikrofonu sev ap kaklu, radot aizdomas par vēlmi nožņaugties. Nenoliedzami ar publiku Blackout strādāt prata.

Ar sajūsmas spiedzieniem


Lai arī dubulti norobežotā zāle iesildītāju uzstāšanās laikā vēl bija pustukša, brīdī, kad sāka skanēt Linkin Park slavenā dziesma What I"ve Done, pārlaižot skatu pūlim, šķita, ka stāvvietās tā īsti vairs nav, kur iespraukties, un arī tribīnes bija piepildītas. Sajūsmas spiedzieni, kas atskanēja pirmā hita laikā, neapklusa visa koncerta gaitā. Gluži tāpat kā nepazuda mobilo telefonu gaismiņas — par tām varētu būt atsevišķs stāsts. Kaut vai tas, kā tehnoloģijas nogalina roka tradīcijas, jo tik intensīvi un nepārtraukti izgaismotā zālē balāžu laikā paceltām šķiltavām vairs nav vietas…

Par spīti skatuves askētiskajam iekārtojumam, Linkin Park sev piesaistīja nedalītu publikas uzmanību — un kā nu ne, ja acu priekšā zib seši enerģijas lādiņi cilvēku veidolā, grūti pat reizēm bija noticēt, ka, tik aktīvi dauzoties pa skatuvi, ir iespējams noturēt balsi. Vakara gaitā varēja dzirdēt dziesmas no visiem Linkin Park albumiem — sākot ar pirmā albuma hitiem, kam līdzi dziedāja vai katrs, beidzot ar labākajām dziesmām no pēdējā albuma Minutes To Midnight. Īpašu noskaņu radīja dziesma Leave Out All the Rest — neierasts miers vispārējās enerģijas gaisotnē.

Mēs viņus pazīstam


Jāpiebilst, ka pat cilvēki, kas ikdienā nepievērš īpašu uzmanību Linkin Park daiļradei, varēja noticēt — jā, es viņus zinu, turklāt diezgan labi! Pārsteigums tas nav kaut vai tādēļ, ka Linkin Park diskogrāfija nav rakstāma uz vairākām lappusēm — vairāk nekā astoņu gadu pastāvēšanas laikā viņi izlaiduši vien trīs studijas albumus. Jāsaka, ka puiši nav kautrējušies aizņemties labāko no citu žanru klasiķiem — vairākās dziesmās nepārprotami jūtama bija U2, Slayer un citu klātbūtne. Iespējams, grupas panākumu pamatā ir tieši tas, ka viņi nojauc robežas — Backstreet Boys cienīgas melodijas sajauc ar pavisam smagā metāla rifiem, atšķaida ar hardcore ritmu un beidzot pievieno unikālos vokālus. Palika arī iespaids, ka Linkin Park ir koncertu grupa, jo "dzīvajā" viņi skan krietni labāk nekā studijas ierakstos.

Rezumējot — koncerts bija labs, lai arī daži varēja palikt neapmierināti, ka mūziķi pārāk maz uzmanības pievērš publikai, vien atstrādāti pūlī iemetot pāris ūdens pudeļu un vienu kreklu. Tagad gatavojamies nākamajam lielkoncertam — jau nākamsestdien turpat, Arēnā Rīga, uzstāsies Lenijs Kravics.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja