Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šonedēļ ar latviešu komponistu jaundarbiem noslēdzas festivāls Arēna

Šonedēļ ar latviešu komponistu jaundarbu pirmatskaņojumiem trīs izcilos koncertos noslēgsies Jaunās mūzikas festivāls Arēna 2019, informēja festivāla rīkotāji.

Otrdien, 29. oktobrī, plkst. 19 Rīgas Reformātu baznīcā Austriešu kameransamblis Airborne Extended pirmatskaņos  divu latviešu komponistu jaundarbus – Santas Bušs un Oskara Herliņa kompozīcijas, kas izskanēs ansambļa oriģinālā instrumentu sastāva (arfa, klavesīns, desmit blokflautas un četras flautas) izpildījumā. Ansambļa Airborne Extended smalkais instrumentu salikums rada ēterisku skaņas kvalitāti, kas ir lielisks sākumpunkts jūtīgai un niansētai jaunu tonālo kombināciju meklēšanai – prom no tradicionālā priekšstata par šo instrumentu piederību senajai mūzikai, apliecinot, ka tie lieliski iederas arī laikmetīgās mūzikas interpretēšanā. To apliecina arī šī koncerta repertuārs, kurā ietverti itāļu, īru, turku un čīliešu mūsdienu komponistu skaņdarbi, kā arī divu latviešu pasaules pirmatskaņojumi.

30. oktobrī, plkst. 19 Rīgas Reformātu baznīcā Jaunās mūzikas festivāls Arēna aicina uz izcilā komponista Tālivalža Ķeniņa simtgadei veltītu koncertu, kurā skatīsimies Rūtas Celmas 1990. gada filmu Es neesmu klaidonis. Savukārt klavieru kvartets Quadra atskaņos gan Tālivalža Ķeniņa kvartetu, gan Oskara Herliņa jaundarbu un itāļu, angļu un amerikāņu komponistu - Franko Donatoni (Franco Donatoni), Mortona Feldmana (Morton Feldman), Bena Lanna (Ben Lunn) inovatīvos sacerējumus.

Latviešu publikai nozīmīgs būs arī elektroakustiskais koncerts Image in Sound 2. novembrī, plkst. 17 Rīgas Reformātu baznīcā, kurā poļu ansamblis Kwartludium pirmatskaņos Edgara Rubeņa jaundarbu. Ansamblis Kwartludium, kura sastāvā spēlē Varšavas, Budgoščas un Gdaņskas mūzikas akadēmiju absolventi, savā darbībā koncentrējas uz jaunu, talantīgu komponistu popularizēšanu visā pasaulē. Kwartludium programmas ir stilistiski daudzveidīgas un tās veido skaņdarbi, ko radījuši muzikāli neatkarīgi, drosmīgi komponisti ar oriģinālu skaņu valodu. Programmā Image in Sound ansamblis prezentēs piecus jaundarbus – tostarp Edgara Rubeņa kompozīcijas pirmatskaņojumu, kas pieskaras skaņas reālajai būtībai, kā arī ilūzijai un daudzdimensionalitātei, kas rodas, izmantojot elektroniku un akustisko instrumentu skaņas pastiprinājumu.

Koncerta biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja