Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Šovakar LieneCandy izšķirošais uznāciens

Kāds tērps, kādas kājas! pēc dziedātājas LienesCandy priekšnesuma Jaunā viļņa otrajā konkursa dienā teica šova vadītājs Sergejs Lazarevs. Pēc pārliecinošā starta Latvijas pārstāves pozīcijas tuvu goda pjedestālam tika apdraudētas: šobrīd Liene ieņem piekto vietu, viņai ir 229 balles. Pirmajā dienā blondā «konfekte» veiksmīgi izpildīja Eltona Džona dziesmu Circle of Life no animācijas filmas Karalis lauva, otrajā dienā - Raimonda Paula kompozīciju krievu valodā Putj k svetu/Ceļš uz gaismu un saņēma zemāku žūrijas novērtējumu nekā dienu agrāk.

Šodien Dzintaru koncertzālē notiks izšķirošais 16 jauno talantu uznāciens - viņi dziedās oriģināldziesmu. Pašreizējie līderi ir amerikānis Džeidens Felders (237 balles), ukrainiete Maša Sobko (234) un krievu grupa N.A.O.M.I. (231).«LieneCandy ir brīnišķīga dziedātāja,» Dienai saka konkursa galvenais režisors Aleksandrs Revzins. «Es domāju, ka viņa pēc Jaunā viļņa ļoti mainīsies. Viņa šeit daudz ko ir sapratusi un pārvērtējusi. Viņai ir parādījušās jaunas vērtības. Lienei ir lieliska balss, viņai varētu būt liela nākotne - un ne tikai Latvijā. Uz skatuves viņā pamostas sieviete, tas ir ļoti svarīgi. Kad Lienē pilnīgi atklāsies šis sievišķīgums, kuru viņa slēpj dziļi sevī, viņa kļūs par lielu dziedātāju,» piebilst A. Revzins. «Candy ir profesionāle, viņai ir spēcīga balss ar skaistu tembru. Spēcīga māksliniece. Viņa prot pasniegt dziesmu tā, kā vajag, - izjusti. Candy nenoliedzami ir viena no konkursa līderēm,» uzskata Krievijas popzvaigzne Valērija, kura darbojas žūrijā un pati 1992. gada konkursā Jūrmala ieguvusi skatītāju simpātiju balvu.Jaunā viļņa (JV) uzvarētājs saņems prēmiju 50 000 eiro, otrās un trešās vietas ieguvējs - 30 000 un 20 000 eiro. Savam favorītam balvu Allas zelta zvaigzne pasniegs festivāla mūza Alla Pugačova. Konkursa režisors A. Revzins nepiekrīt viedoklim, ka laureātiem bieži tomēr neizdodas «kapitalizēt» JV gūtos panākumus un kļūt par populāriem mūziķiem: «Šie jaunieši kļūst par zvaigznēm savā valstī. Viņi visi vēl ir ļoti jauni. Par īstu dziedātāju var kļūt ne agrāk kā 28-30 gadu vecumā, šeit visi ir jaunāki par 30 gadiem. Saprotiet, nevar būt simts Josifu Kobzonu un divi simti Allu Pugačovu! Tā ir prece, kas tiek ražota ļoti limitētā daudzumā. Par kādu lielu popularitāti jūs runājat - par tādu kā grupām The Beatles un Pink Floyd? Tās ir planetāra mēroga parādības, taču uz to var tiekties.»Šodien Dzintaru koncertzālē notiks trešā konkursa diena un arī Raimonda Paula radošais vakars, kurā zvaigznes (to vidū būs arī Intars Busulis) izpildīs viņa jaunās dziesmas ar dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko vārdiem. Svētdien - noslēguma ceremonija un Igora Krutoja mūzikas vakars. Kā jau katru gadu, JV nav iedomājams bez skandāla. Vakardienas karstā ziņa - no JV padzīta portāla TVNET krievu sadaļas žurnāliste Anastasija Ļadenko, kura esot mēģinājusi uzdot «nepatīkamus» jautājumus konkursa ģenerāldirektoram Aleksandram Rumjancevam. Viņš esot bijis neapmierināts ar festivāla atspoguļojumu portālā, tāpēc norāvis žurnālistei akreditācijas karti un licis pamest festivāla teritoriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Koncertzāle Latvija svinēs piecu gadu dzimšanas dienu

Koncertzāle Latvija 27. jūlijā atzīmēs savas darbības piecu gadu jubileju, piedāvājot ne vien īpaši veidotu koncertu ar daudzu izcilu mūziķu piedalīšanos, bet arī muzikālu vakaru koncertzāles brī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja