Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā ORGANismi duetā uzstāsies Iveta Apkalna un akordeonists Martinas Levickis

No 5. līdz 7. oktobrim Latgales vēstniecībā Gors norisināsies 8. Starptautisko ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi, kurā šogad kopā uz skatuves kāps akordeonists Martinas Levickis (Lietuva) un Iveta Apkalna, informēja festivāla rīkotāji.

Šogad festivālā ārvalstu viesis šogad ir lietuviešu izcelsmes mūziķis Martinas Levickis (Martynas Levickis) – viens no vadošajiem akordeonistiem pasaulē, vairāku desmitu starptautisku balvu saņēmējs. Ērģelniece Iveta Apkalna un akordeonists Martinas Levickis apvienosies duetā 6. oktobrī koncertā Dubultais espressivo un šī būs pirmā abu mūziķu kopīgā uzstāšanās Latvijā.

Iveta Apkalna un Martynas Levickis, uzstājoties uz pasaules koncertzāļu skatuvēm, saviem instrumentiem nodrošina to slavu un ievērību, ko tie ir pelnījuši. Ērģeles un akordeons ir rets, tomēr pēdējos gados arvien biežāk sastopams duets. Īpaši spilgts tad, ja abi mākslinieki ir personības un sava instrumenta virtuozi pārvaldītāji.

Martynas Levickis (1990) ir lietuviešu izcelsmes mūziķis–superzvaigzne, kurš saņēmis godalgas dažādos pasaules akordeonistu čempionātos, vairāk nekā 30 starptautiskus apbalvojumus, šogad viņa veikums izpelnījies arī prestižās vācu klasiskās mūzikas balvas Opus Klassik atzinību. Viņa debijas albums ieņem pirmo vietu Lielbritānijas klasiskās mūzikas topos, viņš ir pirmais akordeonists, kurš paraksta līgumu ar izdevniecību Decca Classics. Šobrīd Martynas Levickis ir viens no pieprasītākajiem akordeona solistiem pasaulē. Pēc dueta, ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, nospēlētiem koncertiem Āzijā un Eiropā, šī būs pirmā abu mūziķu kopīgā uzstāšanās Latvijā.

6. oktobrī koncertā Dubultais espressivo Latgales vēstniecībā GORS skanēs F.Glāsa, Fr.Angeli un lietuviešu tautas dziesmu apdares ērģelēm solo, kā arī divas daļas no A.Vivaldi Gadalaiki un L. Belmana Gotiskā svīta akordeona un ērģeļu pārlikumā.

 

Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi Rēzeknē pirmo reizi izskanēja 2015. gada oktobrī, parādot ērģeļu kā koncertinstrumenta dažādību un iespējas. Festivālu, sadarbojoties ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, rīko Latgales vēstniecības Gors komanda. Festivāla dzimšanas iemesls ir digitālo ērģeļu Johannus Eclessia iegāde 2014. gadā, ļaujot Latgales vēstniecībai Gors kļūt par pirmo koncertzāli Latvijā, kurā līdz ar jauno instrumentu bija iespējams atskaņot vēl plašāku muzikālo repertuāru, īstenot jaunas sadarbības formas un skanējumus. Spēlējoties ar vārdiem organ (grieķu val. ērģeles) un organismi, festivāla rīkotāji atklāj vēl nenojaustās ērģeļu un citu mākslu, gadsimtu, stilu saspēles iespējas.

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības Gors biļešu sistēmā internetā www.latgalesgors.lv un kasē Pils ielā 4, Rēzeknē, kā arī Biļešu paradīze biļešu tirdzniecības sistēmās kasēs un internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja