Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svētā Marka pasija un muzikāls notikums bērniem – orķestra Rīga koncerti Lieldienās

Lielajā Piektdienā, 15. aprīlī, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā skanēs Johana Sebastiāna Baha noslēpumiem apvītā Svētā Marka pasija, kuras izpildījumā apvienosies orķestris Rīga, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un solisti diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā. Savukārt Otrajās Lieldienās, 18. aprīlī, bērni un ģimenes tiek aicinātas uz koncertu Spēles un rotaļas ar orķestri Rīga Kultūras pilī Ziemeļblāzma, informēja orķestra Rīga pārstāve Lana Kazlauskiene.

Lielā Piektdiena kristīgajā pasaulē ir Kristus nāves diena, ciešanu un pārdomu laiks. Johana Sebastiāna Baha Svētā Marka pasija, kuras pirmatskaņojums notika Lielajā Piektdienā 1731. gadā Leipcigā un kuru klausītāji dzirdēs šajā reizē, ir viens no noslēpumainākajiem opusiem baroka laika meistara daiļradē.

"Tam par iemeslu ir it kā zudušie un tomēr atrastie manuskripti," skaidro diriģents Jurģis Cābulis. "Pasijai pat varētu būt bijušas vairākas redakcijas. Vai tā ir Baha oriģinālmūzika? Vai tomēr vairāku gadu desmitu laikā apkopoti spilgti muzikāli notikumi un citāti? Šī opusa piederība piedēvēta ne tikai Baham."

Kopā ar orķestri Rīga un Rīgas Doma kora skolas jaukto kori pasijas atskaņojumā piedalīsies solisti: Jolanta Strikaite-Lapiņa, Sniedze Kaņepe un Mārtiņš Zvīgulis.

Bezmaksas ielūgumi pieejami Biļešu paradīzes tīklā. 

Otrajās Lieldienās plkst. 16 Kultūras pils Ziemeļblāzma Lielajā zālē orķestris Rīga diriģenta Valda Butāna vadībā priecēs mazākos klausītājus un ģimenes ar dzīvespriecīgu muzikālo programmu, kurā piedalīsies arī jaunākajai publikai labi zināmais dziedātājs Daumants Kalniņš.

Savukārt no plkst. 13 līdz plkst. 18 Kultūras pils pagalmā apmeklētājus gaidīs lielās koka spēles un iespēja tās apgūt spēļu meistaru vadībā.

Bezmaksas ielūgumi uz koncertu pieejami Biļešu paradīzes tīklā, kā arī Ziemeļblāzmas informācijas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja