Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Uz Lielās ģildes skatuves orķestrī muzicēs 61 pūtēju orķestru diriģents

Piektdien, 7. jūlijā, uz Lielās ģildes skatuves kāps 61 pūtēju orķestru diriģents no visas Latvijas, lai kopā ar pieciem labākajiem valsts pūtēju orķestriem atskaņotu latviešu mūzikas koncertu Partitūra svētkiem.

Koncertā izskanēs latviešu komponistu oriģinālmūzika, kas radīta koncertzāles skatuvei, darbi, kas bijuši nozīmīgi Latvijas pūtēju orķestru attīstībā un repertuāra papildināšanā.

“Šis ir simbolisks koncerts, kurā reizi piecos gados visi tie pūtēju orķestru diriģenti, kuri piedalās Dziesmu un deju svētkos, apvienojas, lai paši kopā muzicētu. Arī es ar prieku spēlēšu šajā kolektīvā. Protams, ka nolikt diriģenta zizli un atgriezties pie instrumenta spēles nav vienkārši. Lai arī savu profesionālo karjeru sāku kā mežradznieks, mežragu publiskā koncertā neesmu spēlējis vairāk nekā desmit gadus. Tomēr zinu, ka mums, diriģentiem, ir augstas kvalitātes prasības gan kā klausītājam, gan arī kā izpildītājiem, tāpēc esmu drošs – koncerts ar savām bagātīgajām krāsām, tembru, akcentu un dinamiku būs īpašs baudījums ikvienam klausītājam," pieredzē dalās starptautiski atzītais latviešu diriģents Atvars Lakstīgala, kurš XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos piedalās ar Ogres Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestri.

Bez īpaši šim koncertam veidotā diriģentu orķestra uz skatuves kāps arī pūtēju orķestri Auseklītis, Fanfara, Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris SPO, Latvijas Universitātes pūtēju orķestris un Madonas pilsētas pūtēju orķestris. Programmā – Gunāra Ordelovska maršs Vieglā solī, Viļņa Šmīdberga Kurzemes prelūdija un Jāņa Ivanova Rāzna.

 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja