Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

VIDEO: Evija Vēbere radījusi dziesmu Vienradzis Berlīnes mūzikas festivālam PopKultuur

Pagājušajā nedēļas nogalē no 26. līdz 28. augustam tiešsaistē varēja vērot Berlīnes mūzikas festivālu PopKultuur, kurā tika pirmizrādīti īpaši gatavoti darbi pēc festivāla mākslinieciskās komandas pasūtījuma. Trijos raidījumos līdzās Noga Erez, Jojo Abot, _Eat Lipstick, Mueran Humanos, Jessy Lanza skaņdarbiem tika prezentēta arī Evijas Vēberes kompozīcija Vienradzis, informēja māksliniece.

Festivālā Evija pirmatskaņoja pašas komponētu un producētu dziesmu Vienradzis, kurai radīts iztēli kairinošs videoklips, kurā īsts ar neīstu dzīvo kopā. Video režisors Sandijs Ruļuks radījis fantastikas pasauli ar 3D palīdzību, filmējot īstu cilvēku kustību ar 12 kamerām.

"Man jau sen gribējās ar Eviju pastrādāt kopā, jo man šķiet, ka viņas mūzika ir no citas planētas. Tas savukārt ļāva arī vizuāli aiziet fantastiskas vides virzienā, kam 3D ir ļoti pateicīgs medijs. Man ļoti paveicies, ka Evija pilnībā man uzticas un ar viņu viegli strādāt. Vienīgā viņas prasība sākumā bija, ka kaut kas varētu būt rozā krāsā," saka Sandijs.

"Strādājot pie dziesmas zināju, ka vēlos vizuāli to parādīt caur kustību. Tikai tagad apjaušu, ka kustība videoklipā ir vienīgā saikne ar realitāti. Bet cik tā spēcīga! Virtuālajā pasaulē varu būt ezis, diegs vai ceļmallapa bet caur savu ķermeņa valodu es atpazīstu sevi. Sandija ideja radīt uz neīstenības sliekšņa sēdošu pasauli, mani ļoti aizrāva un viņa spēja ar vērienu doties nezināmajā, iedvesmoja! Horeogrāfiju veidoju kopā ar brīnišķīgo dejotāju Janu Jacuku, kura arī jūt, vai mākslas darbā - dziesmā vai gleznā, ir atstāta vieta, kur pieredzēt sevi. Esmu pateicīga PopKultuur radošai komandai par uzticību un iespēju radīt šo darbu," komentē Evija.

Dziesmas un video radošo komandā ir režisors Sandijs Ruļuks, 3D mākslinieks Emīls Geršinskis-Ješinskis, Jana Jacuka un Evija Vēbere (kustība), kustību filmēja un editēja Alvis Misjuns, dziesmu komponēja un producēja Evija Vēbere, miksēja Gatis Zaķis, dziesmas ierakstu atbalstīja LAIPA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja