Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Zināmi konkursa Supernova 2020 finālisti

Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2020 finālā 8. februārī TV tiešraidē par uzvaru un tiesībām pārstāvēt Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē, cīnīsies deviņi dalībnieki: Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, ANNNA, Bad Habits, DRIKSNA, Katrīna Bindere un Seleste, informēja konkursa rīkotāju pārstāve Līga Andžāne.

Šogad konkursa finālistus no 26 klātienes atlasē startējušajiem dalībniekiem izvēlējās starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija gan mūzikas ierakstu, mūzikas menedžmenta un mediju, kā arī komunikācijas jomas profesionāļi, gan konkursa rīkotāji no Latvijas Televīzijas. Vērtējot pretendentus, žūrija ņēma vērā vairākus faktorus – dziesmas oriģinalitāti un uzbūvi, muzikālo potenciālu, dziesmas vēstījumu, izpildītāja vokālās dotības un spējas, potenciālu konkurēt starptautiskajā tirgū un to, kā konkrētais mākslinieks un dziesma varētu izskatīties un Eirovīzijas lielās skatuves. Tika ņemta vērā arī  YouTube platformas datu analīze, kas atspoguļo to, kā sabiedrība “patērējusi” atlases kārtā izskanējušās 26 dziesmas šīs nedēļas laikā.

Papildus astoņiem finālistiem žūrija deva iespēju Supernova finālā šogad startēt arī jaunajai izpildītājai Selestei. "Konkursam ir svarīgi, ka ir jauni, spējīgi un drosmīgi mākslinieki, kuriem ir sapnis par lielo skatuvi un nav aizspriedumu pret šo konkursu. Seleste sevi ļoti labi parādīja atlasē, šī ir viņas pirmā uzrakstītā dziesma, un mēs ceram, ka šis viņai un citiem jaunajiem māksliniekiem dos vajadzīgo impulsu savu mērķu sasniegšanai," žūrijas izvēli pamatoja Supernova 2020 producente Ilze Jansone.

Kā jau ziņots, šogad Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursam Supernova būs tikai viena tiešraide 8. februārī, kad arī televīzijas skatītāji varēs aktīvi iesaistīties dziesmu vērtēšanā, balsojot par savu favorītu.

Šī būs jau 21 reize, kad Latvija tiks pārstāvēta starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas katru gadu pie TV ekrāniem pulcē miljoniem skatītāju ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē. Latvijas dziesma Eirovīzijas finālā iekļuvusi desmit reizes.

Konkursa aktualitātēm var sekot: https://supernova.lsm.lv/lv/aktualitates/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja