Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Biffy Clyro koncerts. Nepieradinātā rokmūzika

No skotu rokeriem Biffy Clyro var mācīties, kā skaļu un dusmīgu rokmūziku iemānīt klausītājiem, piepildot koncertzāles. Formula ir pavisam vienkārša – jārada dažas labi pārdodamas un himniskas balādes, kuras koncertos nekautrējoties var atšķaidīt ar prāvu skaitu skaļu ģitāru un niknu bungu ritmu pilnām kompozīcijām.

Kā katru koncertu Biffy Clyro dalībnieki arī uz Palladium Rīga skatuves 11. novembrī kāpj kailiem torsiem. Attiecīgā stratēģija arī šajā vakarā izrādās pareiza, jo jau pēc trešās dziesmas koncertzāle ir tā uzkarsēta, ka kāri nākas ķert ventilācijas radītās gaisa vēsmas virs pūļa galvām. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka parasti mierīgā latviešu auditorija ir pārsteidzoši ātri iekarsusi. Pat neskatoties uz to, ka Biffy Clyro dziesmu liste koncertā ļauj klausītājiem iesilt lēnām, uzstāšanās laikā pirmais un pašlaik aktuālākais grupas hits Biblical izskan, uzņemts mēreni remdeni. 

Tomēr tieši grupas izvēlētā dziesmu kārtība, kura punkts punktā atkārtojas katrā šīs tūres koncertā, izrādās lielākā veiksme. Depresīvi romantisko tekstu pilnās balādes, kuras radio staciju rotācijā izskan visnotaļ episkā noskaņā, koncertā pieprasa visu trīs grupas dalībnieku vokālus, "piesienot" visus grupas dalībniekus pie mikrofonu statīviem, jo solista Saimona Nīla dziedātās liriskās melodijas pazūd starp instrumentu partijām. Tieši tāpēc ar sajūsmu tiek uzņemtas skaļākās grupas dziesmas, kuru laikā Nīls kopā ar basģitāristu Džeimsu Džonstonu sagādā skatītājiem lielisku šovu, lēkājot pa pastiprinātājiem un trakojot pa skatuvi.

Skaidrs ir viens - Biffy Clyro nebūt nevairās no trokšņainajām, griezīgo ģitāru un pamatīgu bungu iespēļu piepildītajām dziesmām no sava underground perioda. Mazo ieskatu grupas muzikālajā attīstībā koncerta laikā sniedz grupas debijas albumā iekļautā 2000.gada sākumā populārā pancīgā poproka garā ieturētā 57 un 2004.gadā izdotā There's No Such Thing as a Jaggy Snake, kurā gandrīz nav ne miņas no grupai pašlaik raksturīgā melodiskuma. Tomēr, neskatoties uz to, ka vakara muzikālajā noformējumā dominē nevis balādes, bet grupas roķīgākais materiāls, neizpaliek arī akustisko dziesmu bloks, kurš gan aprobežojas ar divām kompozīcijām – Rain un Folding Stars

Īpaši skaisti, sadziedoties ar publiku, izskan liriskais Many of Horror no grupas pagaidām hitiem pilnākā albuma Only Revolutions, izvilinot apmierinātus smaidus mūziķu sejās. Oficiālo koncerta daļu noslēdz entuziastisku fanu lēcienu pavadīts ritmiskais The Captain, pēc kura, ovācijām nenorimstot, Biffy Clyro dalībnieki, ilgi nekavējoties, atgriežas uz koncerta piedevām.

Liegi, apvienotā Palladium kora pavadīts noskan pašlaik aktuāla albuma singls Opposites. Tomēr, kā jau pēc vakaram izvēlētajām kompozīcijām jūtams, lieki neieslīgstot savā balāžu repertuārā, Biffy Clyro puiši pierāda, ka būtu gatavi lēkāt pa skatuvi vēl kādu laiku, un, šķiet, ka publika arī nav nogurusi no nepieradinātā roka dominances pār grupas populārāko ierakstu hitiem.

Vairāk nekā pusotru stundu garais koncerts noslēdzas ar grandiozu un enerģisku grupas līdz šim populārākās kompozīcijas Mountains atskaņojumu. Vēl daži atvadu vārdi un suvenīri publikai – bungu vālītes un ģitāru mediatori, kāds dvielis, kurā slaucīti solista sviedri, – un pēc mirkļa uz Biffy Clyro koncertiem uzcītīgi līdzi vestais tehniskais aprīkojums jau tiek lādēts iekšā tūres mašīnās, kurās uzcītīgi gaida pie Palladium Rīga izejas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja