Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dirty Deal Teatro janvārī piedāvās trīs izrādes bērniem

Janvārī Dirty Deal Teatro piedāvā trīs izrādes dažāda vecuma bērniem un jauniešiem - Kā saule gadījās, Baltā grāmata un Ziemas māja, informēja teātra pārstāve Aija Murāne. Izrādes apvienotas Dirty Deal Teatro izrāžu ciklā Līdz 18 un tiecas uzdot jautājumus, atklāt vēl neatklāto un kļūt par kopīgu piedzīvojumu.

Kā saule gadījās ir režisores Ingas Tropas izrāde ar piedalīšanos bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem. Izrādē, izmantojot latviešu tautas teikas, virtuves rīkus un pārtikas produktus aktieri Lauma Balode un Kaspars Aniņš ar bērnu līdzdalību atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. No kopīgi pagatavotās cepumu mīklas bērniem būs iespēja atveidot un izgaršot izrādē gūtos iespaidus.

Baltā grāmata ir izrāde sākumskolēniem un viņu vecākiem pēc J. Jaunsudrabiņa atmiņu tēlojumu motīviem. To iestudējusi režisore Inga Tropa kopā ar scenogrāfi Ingu Alsiņu un aktieriem Laumu Balodi un Jāni Znotiņu. Izrāde ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Lai gan ceļojums notiek Jančuka pasaulē, tur pieredzētais bieži vien sasaucas ar notikumiem un sajūtām šodien. Kopīgais ceļojums atklāj pasauli aizvien vairāk un vairāk, top skaidri tās likumi un kārtībā, taču ik reiz, kad šķiet, kas viss tapis skaidrs, notiek kāds brīnums un pasaule paliek kā noslēpums.

Ar izrādi ģimenēm Ziemas māja Dirty Deal Teatro viesojas radošā apvienība NoMadI. Izrāde stāsta par senseniem laikiem pirms gadiem trīsdesmit pieciem, kad tāltālā zemē aiz augstiem kalniem un tumšiem mežiem pilsētā Ogre dzīvoja mazs zēns vārdā Mārtiņš un viņa vecaistēvs Antons. Mazais Mārtiņš kopā ar vecotēvu iepazīst pasauli, mācās darīt darbus un nedarbus, mīlēt un vērot dabu, saprast tās likumus – mīlestības, dzimšanas, nāves, vasaras un ziemas mūžīgo ciklu.

Vairāk informācijas:  www.dirtydeal.lv/teatro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja