Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dirty Deal Teatro top Mārča Lāča izrāde Zvērīgā mīla

27. aprīlī plkst. 19 Dirty Deal Teatro (DDT) pirmizrādi piedzīvos teātra režisora Mārča Lāča, rakstnieka Jāņa Joņeva un publicistes Anetes Konstes sadarbībā tapusī izrāde - bestiārijs Zvērīgā mīla, informēja teātra pārstāve Elīna Ķempele.

Izrāde Zvērīgā mīla ir mēģinājums izprast cilvēka un zvēra, civilizāciju līdzāspastāvēšanu un sadursmi, pietuvojoties noslēpumam, kuru, iespējams, līdz galam tā arī nekad neatminēsim.

Iestudējuma pamatu veido Jāņa Joņeva un Anetes Konstes oriģināldramaturģijas kopdarbs - 10 stāsti, kuru galvenos varoņus (cilvēkus un zvērus) saista visdažādākās attiecības, līdzības un savstarpējās atkarības. Atklājot dzīvnieka un cilvēka daudzšķautņaino saikni no visdažādākajiem rakursiem un visdažādākajās dzīves situācijās. Dramaturģiskā materiāla veidošana balstījusies padziļinātā pētniecībā, intervējot cilvēkus, kuri ar dzīvnieku pasauli tā vai citādi ir saistīti vistiešāk - kinologi, eksotisko dzīvnieku kolekcionētāji u.c.

Izrādes ideja lielā mērā aizgūta no Mārča Lāča pagājušajā gadā Jaunajā Rīgas Teātrī iestudētās Rīga. Urbānie mīti. Kāds skumjšs stāsts par kāmi šajā izrādē iedvesmoja režisoru aizdomāties par dzīvnieciskajiem motīviem cilvēkā un otrādi, rosinot šo tēmu papētīt pamatīgāk, mākslinieciskās pieejas aspektā turpinot jau iesākto terapeitiskā stāsta virzienu.

"Ilgu laiku es uzskatīju, ka dzīvnieki nav nekas vairāk kā mehānismi, kuriem Providences nekļūdīgā roka liek darīt visu, kas nepieciešams gan viņu pašu, gan viņu pēcnācēju izdzīvošanai, bet, kad ieraudzīju mācīto cūku, kas nesen tika rādīta Londonā, mana pārliecība sašķobījās, un tagad es nezinu, ko domāt," tā rakstīja rakstniece un kritiķe Sāra Trimere 1778. gadā.

Izrādes radošā komanda darbojas režisors Mārcis Lācis, dramaturgi Jānis Joņevs un Anete Konste, mūzikas autors Matīss Runtulis, scenogrāfs un mākslinieks Kristians Brekte, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, horeogrāfe Katrīna Albuže, spēlē Ivars Krasts, Marija Linarte, Klāvs Mellis.

Nākamās izrādes - 1., 3., 22. un 23. maijā plkst. 19.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu Paradīze kasēs un internetā http://www.bilesuparadize.lv/lv/performances/performance/13299.

Biļešu cena: 12 EUR / 7 EUR skolēniem, studentiem un pensionāriem.

Dirty Deal Teatro adrese: Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja