Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī divi īpaši notikumi

4. aprīlī plkst. 19 Ģertrūdes ielas teātrī viesosies dzejnieki un mūziķi ar kompozīciju Mūsu dienu skaņu celiņš, kurā piedalīsies četri dzejnieki – Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls – un muzikālā grupa Sigma.

Savukārt 15. un 16. aprīlī plkst. 19 pasākumu ciklā Ienāc teritorijā! varēs iepazīties ar topošajiem māksliniekiem – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēkņu Kates Pupiņas un Margaritas Buharinas diplomdarbiem horeogrāfijā, informēja teātra pārstāve Inga Dārzniece.

Aprīļa mēnesī teātrī skatāmas arī citas izrādes. Režisora Andreja Jarovoja un horeogrāfes Kristīnes Vismanes veidotā izrāde Pietiekami labs – sirsnīgs un humora pilns darbs, kas, apšaubot viennozīmīgā vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, izgaismo paradoksus izrādes, izpildītāju un publikas attiecībās. Spēlē Katrīna Albuže un Kristīne Vismane.

Tuvākās izrādes 15., 17. martā plkst. 19; 25. aprīlī plkst. 19, 26. aprīlī plkst. 17.

Ģertrūdes ielas teātrī patlaban skatītākā izrāde ir Āda – Ingas Gailes poētiskās oriģināllugas ar tādu pašu nosaukumu pirmiestudējums Andreja Jarovoja režijā. Āda ir stāsts par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņu pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts.

Tuvākās izrādes Ģertrūdes ielas teātrī 20., 21. martā, 18. aprīlī plkst. 19, viesizrādes Valmieras drāmas teātrī 19. aprīlī plkst. 19, 20. aprīlī plkst. 13.

Skarbs un nedaudz baiss stāsts ar laimīgām beigām Pasaka par Gardeguni ir Vilhelma Haufa pasakas Punduris Gardegunis iestudējums Andreja Jarovoja režijā. Teicējas lomā Maija Doveika.

Tuvākās izrādes 23. martā un 13. aprīlī plkst. 15.

Rakstnieces Ingas Gailes un režisora Andreja Jarovoja jaunākais kopdarbs izrāde Četras naktis ir tapusi pēc Fjodora Dostojevska stāsta Baltās naktis motīviem. Stāstā aprakstītie notikumi, saglabājot sižeta līniju, ir pārcelti no deviņpadsmitā gadsimta Pēterburgas uz divdesmitpirmā gadsimta Rīgu. Spēlē Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis.

Tuvākās izrādes 3., 5. aprīlī plkst. 19.

Autoru Karla Alma, Ievas Kauliņas, Kārļa Krūmiņa un Valtera Sīļa izrāde Leģionāri ir dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā, kas atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāridarījumu un pieviltu uzticēšanos. Izrādes režisors Valters Sīlis, spēlē Karls Alms un Kārlis Krūmiņš.

Tuvākās izrādes 9., 10., 11., 12. aprīlī plkst.19. Izrādes pamatvalodas ir latviešu un angļu, epizodēs zviedru, vācu un somu.

Izrādē 3/4 ūdens dejotājas Elīna Breice un Sintija Siliņa dzīvajā saspēlē ar koklētāju Laimu Jansoni  ievelk skatītājus mainīgo emociju pasaulē. Izrāde atklāj emociju rašanās un norises procesus, stāstot par cilvēka jūtu metamorfozēm dejas un mūzikas valodā. Horeogrāfe Agneses Bordjukova.

Tuvākā izrāde 28. aprīlī plkst. 19.

Veidojot izrādi Deviņi, režisore Inga Tropa kopā ar aktieriem Laumu Balodi un Emīlu Kivlenieku iedvesmu ir smēlušies mītiskajā pasaules skatījumā un folklorā. Izrāde ir bez teksta, galvenie izteiksmes līdzekļi tajā ir aktieru ķermeņi un balsis, piedaloties skaņu meistaram Arvidam Augšupam.

Tuvākās izrādes 29., 30. aprīlī plkst. 19.

Papildus informācija par izrādēm un citiem notikumiem teātra mājaslapā www.git.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja