Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Daugavpils teātrī top muzikāla izrāde Kunga cirtēji

27. martā Starptautisko teātra dienu Daugavpils teātris svinēs ar muzikālā iestudējuma Kunga cirtēji pirmizrādi. Iestudējumā skanēs Valta Pūces mūzika Reiņa Sējāna aranžējumā, un tas top pēc Andreja Upīša stāsta Sūnu ciema zēni motīviem, informēja teātra pārstāvji.

Kunga cirtēji ir humoristisks stāsts par trīs tāliem braucējiem, kuri dodas piedzīvojumu pilnā ceļojumā Laimes lāča meklējumos. Bet tāpat kā pirms 80 gadiem, arī šodien glābiņš no daudzām nedienām ir nevis brīnumdaris Laimes lācis, bet gan cilvēku pašu labā griba, ticība saviem spēkiem un drosme būt pašam.  Atšķirībā no oriģināldarba, šoreiz trīs tālie braucēji būs Sūnu ciema dāmas Juze, Bārbaliņa un Ade, kuru lomās iedzīvosies  Zanda Mankopa, Kristīna Zaharova un Kristīne Veinšteina. Režisors Juris Jonelis atzīmē, ka tādējādi viņš noslēdz savu trīs izrāžu ciklu, kurās pētījis sievietes dabu - līdz šim izrādēs Purva bridējs (-i), Raudupiete un tagad izrādē Kunga cirtēji, runājot par sievietēm, kurām ir dūša, lai dotos tālajā ceļā un atrastu šo mūžseno patiesību par Laimes lāci, kamēr viņu vīri ir devušies peļņā.

Režisors Juris Jonelis stāsta: "Veidojot šo izrādi, es nonācu pie secinājuma, ka es lepotos, ja varētu teikt, ka esmu no Sūnu ciema. Sūnciemiešiem, tāpat kā mums, ir dota brīvība, un viņi, ambīciju vadīti, izvēlas pārmaiņu un attīstības ceļu. Brīvība un tās robežas ir viena no tēmām, ko pētām šajā izrādē: vai un kā mēs to izmantojam, kur ir tā brīvības robeža, kuru drīkst pārkāpt, kad mēs savā brīvībā atļaujamies par daudz pret dabu un apkārtējiem cilvēkiem."

Pārējās Kunga cirtēji lomās: Egils Viļumovs, Inese Ivulāne-Mežale, Līga Ivanova, Irina Kešiševa, Maija Korkliša, Sandis Ulpe, Ritvars Gailums, Marģers Eglinskis, Māris Korsiets, Jevgēnijs Mihailovs, Raimonds Paegle, Olga Maksimova, Anna Jackeviča, Anna Blakunova, Aleksandrs Komarovs, Nikolajs Gedzjuns, Jeļizaveta Pudnika, Svetlana Morozova.

Izrādes Kunga cirtēji radošo komandu veido scenogrāfe  Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfs Kārlis Božs, kostīmu māksliniece Evija Dāboliņa, gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko, koncertmeistars Eduards Zariņš. Iestudējuma solistu vokālā pedagoģe ir Ilona Bagele. Izrādes libreta autore ir Kristīne Veinšteina, dziesmu tekstu autore - Inese Zandere.

Pirmizrāde: 27. martā plkst.18.30, tuvākā izrāde: 28. martā plkst.15. Izrāde notiks latviešu valodā un ir piemērota skatītājiem no 12 gadu vecuma.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē, Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja