Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dauzīšanās un joki, mīlu meklējot

Koncertuzvedums Īs(t)a pamācība mīlēšanā iesildīs Jāņus

"Neskatoties uz rituāliem, mīlestība Jāņos un vasarā ir pāri visam. Cilvēki satiekas, atpūšas, saskatās un iet meklēt papardes ziedu. Kādam arī laimējas atrast," tā, mazliet tēlaini, izsakās Intars Rešetins, kurš ir jaunā koncertuzveduma Īs(t)a pamācība mīlēšanā režisors. Ar Blaumani gan šim uzvedumam nav nekāda sakara. Ja nu vienīgi mūžīgā mīlestības tēma, kas arī kalpojusi kā iedvesmas avots šim oriģināldramaturģijas darbam, kura stāstu kopīgi radījuši I. Rešetins un dramaturgs Egīls Šņore.

"Tā būs dziesmu spēle ar labu humoru, brīnišķīgiem vokāliem un aktieru aizrautīgu darbošanos," sola režisors un īsumā izklāsta sižetu, "pēc sievas nāves kāds kungs meklē dzīves draudzeni un rīko konkursu. Pie viņa nāk sievietes (lieliskas aktrises) un… Tā mēs dauzāmies un jokojamies. Ir smieklīgi un gaumīgi." Aktrises – Mirdza Martinsone, Vita Vārpiņa, Ērika Eglija, Inita Sondore, Akvelīna Līvmane, Velta Straume – ir tik spilgtas savos raksturos, ka katrs skatītājs viņās varēs atrast ko atbilstošu savai dzīves situācijai. Bet galvenās lomas atveidotājs Āris Rozentāls uzveduma sakarā atceras savus jaunības dienu Jāņus: "Es atceros savus visforšākos Jāņus, un tādi tie ir bijuši tikai vieni – tā meitene bija brīnišķīga, un man izdevās viņu izvilkt vienatnē. Pēc tam jau sekoja papardes zieds un viss pārējais! Es biju jauns, un tā arī bija mana lielākā mīlestība. Tieši Jāņos!" Mirdza Martinsone, kura koncertuzvedumā atveidos kolorīto dāmu Jadvigu, par izrādi saka: "Izrāde ir humors, lauki un īsta jautrība – esam laba aktieru kompānija, un tas man ļauj izbaudīt šo procesu."

Iestudējumā būs daudz dziesmu un deju, un publika varēs dziedāt līdzi. "Mans uzdevums ir radīt atmosfēru, lai aktieri nav atsvešināti no skatītājiem. Skatītājiem jājūtas gaidītiem. Vēlamies uzlādēt cilvēkus pirms Līgo ar prieku, tāpēc braucam ārpus Rīgas," stāsta I. Rešetins.  Koncertuzveduma Īs(t)a pamācība mīlēšanā pirmizrāde notiks 18. jūnijā Jēkabpilī, tai sekos izrādes Saulkrastos, Tukumā, Cēsīs, Ikšķilē un Līgo vakarā, 23. jūnijā, Kuldīgā.

Iestudējums par mīlestību un mīlēšanu varētu likties piemērots tikai pieaugušajiem, tomēr koncertuzvedums būs domāts visai ģimenei. Mazākie ģimenes locekļi varēs izbaudīt komiskās un paradoksālās situācijas pieaugušo dzīvē, bet lielākie, lasot starp rindiņām, spēs atrast ko pikantāku. "Lai visiem viss izdodas šajā vasarā, jo mīlestībai nav vecuma ierobežojuma. Latviešu tautai vajag vairāk mīlēt, mīlēties un mīļoties – ļauties tam. Tad arī mums kā nācijai būs gaiša nākotne!" piebilst režisors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja