Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Dirty Deal Teatro notiks performance Antropozoo

28. februārī un 17. martā neatkarīgajā teātrī Dirty Deal Teatro būs iespēja vērot un piedalīties Valtera Sīļa veidotajā performancē Antropozoo, kas veidota ceļojošā festivāla Distance laikā, Kulturasdiena.lv informē Dirty Deal Teatro sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.Performance Antropozoo tika veidota ceļojošā festivāla Distance laikā, kur dažādu valstu mākslinieki piedāvāja savu skatījumu uz distances tēmu un izrādīja, un attīstīja to trīs festivālos Rīgā, Londonā un Ņūkāstlā.

Režisors Valters Sīlis performancē_ Antropozoo _šo tēmu risināja, kā iespēju paskatīties uz distanci ar cilvēku sugu. Viņš desmit gadus ir strādājis par dzīvnieku kopēju Rīgas Zooloģiskajā dārzā, kur nereti bija nācies dzirdēt cilvēku salīdzinājumus ar dzīvniekiem. Performance sākas kā autobiogrāfisks stāsts par ļoti spilgtiem dzīves notikumiem, kas tika piedzīvoti darbā ar dzīvniekiem, taču ar laiku tā pāriet uz jautājumiem, kādi cilvēki esam mēs paši, ja uz mums skatītos kā uz zvēriņiem zooloģiskajā dārzā. Ko mūsos ieraudzītu zoodārza apmeklētājs? Vai un kā mēs atšķiramies no dzīvniekiem? Iespējams, pierādīt cilvēku pārāko stāvokli ir ļoti grūts process, taču varbūt cilvēkiem izdosies izzināt, kādi ir šīs cilvēku sugas pārstāvji, kuri dzīvo Rīgā un nāk uz Dirty Deal Teatro.Valters Sīlis ir režisors, kas aktīvi darbojas ne tikai Dirty Deal Teatro, kur iestudējis, piemēram, Spēlmaņu naktī godalgoto izrādi Visi mani prezidenti, bet veido izrādes arī Ģertrūdes ielas teātrī (Leģionāri), kā arī Latvijas Nacionālajā teātrī, kur nesen pirmizrādi piedzīvoja viņa izrāde Osedžas zeme. Savukārt neatkarīgajā teātrī _Dirty Deal Teatro _viņš jau iepriekš veidojis dažādas performances, piemēram, Hipnotizē mani kopā ar mākslinieci Kati Krolli, kā arī _Aklais randiņš ar pilsētu _kopā ar Karlu Almu no Somijas.

Valtera Sīļa veidotā performance Antropozoo būs skatāma 28. februārī plkst. 19 un 17. martā plkst. 14 teātrī Dirty Deal Teatro Spīķeros, Maskavas ielā 12, k-2. Biļetes uz izrādi var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja