Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Izrāde Jeruzaleme Dailes teātrī

Šodien, 26. janvārī Dailes teātra Lielajā zālē notiks Džeza Batervērta cilvēka drāmas Jeruzaleme pirmizrāde Lauras Grozas-Ķiberes režijā, informēja teātra pārstāve Liene jakovļeva.

Džonijs “Ērglis” Bairons ir ekscentrisks dzīves baudītājs un neticamu, fantastisku stāstu stāstītājs. Reiz viņš bijis nevaldāms un, pēc paša teiktā, vēl joprojām daudzās jomās nav pārspēts. Reiz visi vīrieši viņu apbrīnojuši un neviena sieviete nav spējusi pretoties viņa šarmam. Arī tagad, vietējā lauku gadatirgus dienas rītā, Džonijs ir pieprasīts vīrietis, kurš nevar sūdzēties par uzmanības trūkumu. Visi no viņa kaut ko grib. Vietējās varas autoritātes grib padzīt viņu no meža midzeņa, viņa dēls grib, lai tētis beidzot aizved viņu uz gadatirgu, kāds tēvs grib ar viņu nopietni izrēķināties, un vesels bars dažādu – bieži nepilngadīgu – sabiedroto grib viņa neizsmeļamos narkotiku un alkohola krājumus. Pusaudži un dzīvei nepiemērotie, kuri nevēlas vai nespēj pieaugt, pulcējas ap Džoniju. Alkas pēc pirmatnējas mežonības un nepakļaušanās sistēmai atdzīvojas Džonija pārgalvīgi piedauzīgajos un satraucoši aizraujošajos stāstos par senatnes idealizēto mītisko pasauli – tādu pasauli, kurā mājo milži, kas šobrīd nevienam vairs nav vajadzīgi. Bet varbūt kaut kas no Džonija ērmīgajiem stāstiem tomēr varētu izrādīties patiesība?

Džonija “Ērgļa” Bairona lomu atveido Juris Žagars. Pārējās lomās - Lauris Dzelzītis (Rudais), Dainis Grūbe (Lī), Lauris Subatnieks (Deivijs), Ērika Eglija (Pī), Anta Aizupe (Taņa), Gints Grāvelis (Veslijs), Pēteris Liepiņš (Profesors), Kristīne Nevarauska (Dona), Indra Briķe (Mis Foseta), Intars Rešetins (Misters Pārsonss), Anete Krasovska (Fedra), Raivis Vidzis (Trojs), Mixmaster Raitis (DJ), Sergejs Fjodorovs (Frenks) un Teodors Timrots (Mārkijs).

Režisore Laura Groza-Ķibere radošajā komandā strādā kopā ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Kristīni Pasternaku, video mākslinieku -8, muzikālā noformējuma autoru Mixmaster Raiti, komponistu Kārli Auzānu, kustību konsultantu Sergeju Fjodorovu un gaismu mākslinieku Jevgeņiju Vinogradovu. Lugu no angļu valodas tulkojis Jānis Elsbergs.

 

 

Top komentāri

Lote
L
Lai arī sižets būtu ciešams, tas tika tik ļoti izstieps, ka palika pavisam nebaudāmi un garlaicīgi.. Noteikti nerekomendēju
Skatītājs
S
Aktieri labi, spēlēja labi, bet izrādes saturs pilnīgs sviests pēc noskatītām 30 min. tā arī nesapratu par ko ir izrādes sižets. Visu izrādi piedrāzt, izdrāzt, kāsis,amfetamīns. Pirmais cēliens bija tā izstiepts ar murgainiem tekstiem kad pazaudēju jebkādu interesi par izrādi. Piedodiet cienījamie mākslinieki, bet otro cēlienu skatīties vairs nebija ne mazākās vēlēšanās. Vienkārši aizgāju projām un tāds es nebiju vienīgais :(
Bravo, Groza!
B
Sen nav redzēta atkritumu kaudze ar dzīviem elemnetiem. Lūdzu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja