Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Īstai mīlestībai nav noilguma

Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvo no pavasara uz vasaru pārceltā izrāde Tilti.

Par tiltiem runājot, ir divas galvenās versijas – vai nu tie ir jānojauc, vai tie ir jāuzceļ. Kas notiks Valmieras teātrī? Aktrise Elīna Vāne, mazliet padomājusi, saka: "Varbūt tilti ir jāatklāj...Tie jau ir tepat un visur. Un jautājums – vai atklātajam tiltam ir jāpāriet pāri? Varbūt jāstaigā pa veciem tiltiem – zināmiem un drošiem?"

Tiltu tēma ir bezgalīga un plaša. Katram no sava redzespunkta ir cits viedoklis par tiltiem. Valmieras teātra izrādes Tilti sižeta pamatā ir filma Medisonas apgabala tilti. Iestudējums Valmieras teātra Apaļajā zālē ir režisora Georgija Surkova un dramaturģes Madaras Rutkēvičas skatuves variants, kas veidots, iedvesmojoties no šīs daudzviet pasaulē un arī Latvijā populārās filmas ar Merilu Strīpu un Klintu Īstvudu galvenajās lomās.

Elīna Vāne ieskicē neparastību izrādes tapšanā. Sākotnēji šī loma bija uzticēta Dacei Everss, bet tad tajā bija jāielec Elīnai. Izrādes pieņemšanas izrāde notika 12. martā, un... darbs tika pārtraukts. "Manā mūžā pirmo reizi tā sanācis, ka izrādei ir divas pieņemšanas skates. Neaizmirsīšu to satraukumu, kad paziņoja, ka pirmizrādes nebūs. Apjukums, satraukums, pat izmisums. Cerams, ka turpmāk viss būs kārtībā. Man tā arī nesanāca pārdomāt kaut ko par Merilu Strīpu. Un, kad ar skatuves partneri Tālivaldi Lasmani paskatāmies spogulī, redzam, ka neesam ne Strīpa, ne Īstvuds. Ko skatītāji domās, to drīz vien uzzināsim, jo izrādes turpmāk būs ļoti bieži, jo tiek atdotas nopirktās izrādes," akcentē Elīna Vāne.

Tiem, kas piemirsuši filmu vai nav lasījuši grāmatu, var atgādināt, ka stāsts risinās ASV, Aiovas štata Vintersetā, 1980. gadā. Karolīna un Mihaēls atgriežas mājās uz savas mātes Frančeskas bērēm. Viņas lūgums, lai viņas mirstīgās atliekas kremē un pelnus izkaisa pie Rouzmana tilta, nevis apglabā blakus bērnu tēvam, samulsina bērnus, viņi pat atsakās izpildīt mātes vēlēšanos. Taču Frančeska ir atstājusi vēstuli, kurā viņa saviem bērniem atklāj kādu ilgi glabātu noslēpumu no 1965. gada vasaras četrām dienām. Tā pārvērš Karolīnas un Mihaēla priekšstatus par savu ģimeni un liek paskatīties arī pašiem uz savu dzīvi pavisam citādā gaismā. Izrāde ir par patiesu un godīgu satikšanos ar sevi. Tas ir ārkārtīgi skaists, trausls, aizkustinošs un emocionāls pārdzīvojums.

Lomās: Elīna Vāne, Tālivaldis Lasmanis, Elīna Hanzena vai Ieva Estere Barkāne, Eduards Johansons, Inese Ramute, Baiba Valante, Aigars Vilims. Radošajā komandā arī scenogrāfs Krišjānis Elviks, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, gaismu mākslinieks Tarass Mihaļevskis (Maskava), komponists un skaņu mākslinieks Armans Guščjans (Maskava), horeogrāfs Ģirts Bisenieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja