Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunajā sezonā Nacionālā teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos pieci iestudējumi

Jaunajā sezonā Nacionālā teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos pieci iestudējumi, šodien preses konferencē žurnālistiem pavēstīja teātra direktors un režisors Jānis Vimba.

Lielajā zālē būs skatāmi divi režisores Ināras Sluckas iestudējumi - Aizliegtais pianīns un La Kritusī. Tāpat pirmizrādi piedzīvos režisora un scenogrāfa Reiņa Suhanova iestudējums bērniem Pinokio piedzīvojumi.

Pirmizrādi jaunajā sezonā piedzīvos arī režisora Valtera Sīļa iestudējums Debesjums un teātra mākslinieciskā vadītāja, režisora Elmāra Seņkova iestudējums Ričards. Nekā personīga.

Savukārt Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvos trīs iestudējumi - ukraiņu režisores Larisas Semirozumenko izrāde Suņa māja, režisora Jāņa Znotiņa Divas pasaules un Suhanova Baltiešu armija.

Arī Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos trīs iestudējumi - režisores Ingas Tropas izrāde Naži vistās, režisores Elīzas Dombrovskas Tālab zied pasta nams un Sīļa iestudējums Terors.

Atskatoties uz iepriekšējo sezonu, Vimba akcentēja, ka tā bija notikumiem bagāta - Lielajā zālē pirmizrādes piedzīvoja septiņi iestudējumi, viens koncerts un septiņi iestudējumi mazajos spēles laukumos. Tāpat teātris strādāja pie jaunas izglītības programmas. Ja tā līdz šim tika paredzēta bērniem, tad jaunajā sezonā to piedāvās arī pieaugušajiem.

Nacionālā teātra direktors pavēstīja, ka 104.sezonā teātris ir atgriezies pie abonementu sistēmas. Vimba norādīja, ka teātris ir gājis soli pa priekšu laikam un izvēlējies pārdot abonementus, domājot par rītdienu un iespējamiem scenārijiem saistībā ar Covid-19 izplatību.

Teātra jaunā sezona sāksies nākamnedēļ, 11.augustā, ar izrādi Pūt, vējiņi! Elmāra Seņkova režijā. Vimba uzsvēra, ka tas ir absolūti nepieciešams punkts, kas ir jāpieliek, jo vakarā, kad pirmo reizi Covid-19 pandēmijas ietekmē aizvēra teātri, uz tā skatuves tika spēlēts Pūt, vējiņi!

"Mums šķieta, ka mēs neesam līdz galam skatītājiem atdevuši visu to, ko mēs no teātra puses varētu dot. Šīs būs pēdējās reizes, kad izrāde tiek spēlēta," sacīja Vimba.

Svinīgajā sapulcē tika pasniegtas arī ceļojošās teātra balvas.

Veltas Līnes ceļojošo balvu Antas Klints gredzenu par Intas un Magdalēnas lomām izrādē Vīrs, kas zināja čūskuvārdus un Lēdijas Milfordas lomu izrādē Ferdinands un Luīze saņēma Agnese Budovska.

Elzas Radziņas kulonu par Majas Ņitovskas lomu izrādē Sievietes daļas saņēma Laura Siliņa.

Kārļa Sebra gredzenu par Jāsona lomu izrādē Mazā naudiņa saņēma Kaspars Zvīgulis.

Ieviņas un Kārlēna šķiltavas kā labākā jaunā aktrise saņēma Ieva Aniņa.

Par 103. sezonas labāko iestudējumu uz Lielās skatuves tika atdzīts Frīdriha Šillera Ferdinands un Luīze, režisore Dita Lūriņa. Pirmizrāde notika 2021. gada 16. septembrī.

103. sezonas labākā izrāde mazajos spēles laukumos – Viļņa Vēja skatuves versija pēc Patrīcijas Haismitas un Kreiga Vernera darbu motīviem Svešinieki vilcienā. Režisors Vladislavs Nastavševs. Pirmizrāde notika 2021. gada 14. septembrī.

Nodarbinātākie aktieri, kas 103. sezonā piedalījušies visvairāk iestudējumos, ir Daiga Gaismiņa un Egils Melbārdis.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja