Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Episka miera strāvojums

_Kultūras Diena un Izklaide _iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Episka miera strāvojums

Režisors Viesturs Meikšāns (attēlā) Liepājas teātrī iestudējis XIX gadsimta krievu dramaturģijas klasiķa Aleksandra Ostrovska lugu Vilki un avis. Izrādei dots nosaukums Portreti. Vilki un avis. "Ostrovska lugās nav ārēja radikālisma, šokēšanas vai provokāciju. Viņš raksta episka miera piestrāvotas lugas, kurās dominē mīlestība pret cilvēkiem, par kuriem viņš runā. Tā būs pozitīva un dzīvi apliecinoša izrāde, kurā galvenais konflikts būs starp patiesām emocijām un aukstasinīgu aprēķinu," uzsver režisors. Lomās: Inese Kučinska, Edgars Ozoliņš, Anete Berķe, Everita Pjata, Ilze Trukšāne, Kaspars Gods, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita, Rolands Beķeris, Gatis Maliks.

Portreti. Vilki un avis Liepājas teātrī 27.XI plkst. 19; 28.XI plkst. 18; 5.XII plkst. 18; 29.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–15

Putncilvēka draugs

Festivāls Rīgas ritmi aicina uz Grammy laureāta bundzinieka un komponista Antonio Sančesa un viņa grupas Migration koncertu. Antonio Sančess dzimis un audzis Mehiko, kur apguvis sitaminstrumentus un klasisko klavierspēli. Viņš uzstājies ģitārista Peta Metīni grupā, kuras sastāvā ieguvis trīs Grammy, kā arī komponējis mūziku režisora Alehandro Gonsalesa Injarritu godalgotajai filmai Putncilvēks/Birdman (2014).

Antonio Sančess Mūzikas namā Daile 2.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–25

Savējie

Festivāls Bildes 30 gadu jubilejā piedāvā jauno grupu un Bilžu veterānu kopīgo koncertu (27.XI), festivālā sevi jau pieteikušo grupu un radošo personību koncertu (28. XI), programmu bērniem un Bilžu veterānu koncertu (abi 29.XI).

Bildes Rīgas Kongresu namā 27.–29.XI. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

Mokpilnas atmiņas

Leģendārie krievu aktieri Alise Freindliha un Oļegs Basilašvili uz Dailes teātra skatuves spēlēs Sankpēterburgas Lielā dramatiskā teātra viesizrādē Kvartets. Ronalda Hārvuda ironiskā melodrāma stāsta par četriem veciem dziedātājiem, kuri satiekas operas skatuves veterānu namā un dodas mokpilnu atmiņu ceļā, gatavojoties vēlreiz izpildīt kvartetu no Džuzepes Verdi operas Rigoleto.

Kvartets Dailes teātrī 30.XI plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50–100

Svešinieks Ņujorkā

Režisors Dž. Dž. Džilindžers Dailes teātrī iestudējis izrādi Amerika jeb Bez vēsts pazudušais pēc Franca Kafkas darbu motīviem. Jauns emigrants Karls Rosmans no Eiropas ar kuģi ieradies Ņujorkā. Tur viņš iepazīstas ar vairākiem bezdarbniekiem, bagātu dāmīti, viesnīcas istabenēm. Katram no tiem attiecībā uz viņu ir kādi nolūki, prasības un vajadzības, taču galu galā Karls nokļūst uz ielas un dodas darba meklējumos. Lomās: Edijs Zalaks, Dainis Gaidelis, Kaspars Zāle, Samira Adgezalova, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks, Lelde Dreimane, Ērika Eglija, Dārta Daneviča un Gatis Legzdiņš.

Amerika jeb Bez vēsts pazudušais Dailes teātrī 29.XI plkst. 18; 1., 9., 10.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–22

Pučīni valdzinājums

Šovakar Latvijas Nacionālajā operā Džakomo Pučīni operā Manona Lesko titullomu atveidos apburošais lietuviešu soprāns Asmika Grigorjana. Šajā sezonā viņa uzstājas Stokholmas Karaliskajā operā, Berlīnes Komiskajā operā, Maskavas Lielajā teātrī, Marijas teātrī Sanktpēterburgā, Concertgebouw zālē Amsterdamā. De Grijē lomā iejutīsies Maskavas Jaunās operas solists tenors Sergejs Poļakovs.

Manona Lesko LNO 26.XI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–40  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja