Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Šekspīrs piedāvā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Mūzika maksimālistiem

Latvijas Radio bigbends sadarbībā ar zviedru mūziķi, komponistu, pedagogu un bigbendu vadītāju Matsu Holmkvistu piedāvās programmu Bigbenda minimālisms. 2010. gadā Matss Holmkvists radīja jaunu mūzikas apakšžanru, kuru raksturo kā laikmetīgās bigbenda mūzikas un komponista Stīva Reiha minimālisma sajaukumu, – Big Band Minimalism. Šo mūziku dēvē arī par afroamerikāņu minimālismu vai uzlaboto minimālismu. Tā ir mūzika maksimālistiem – tajā savienojas apbrīnojama sarežģītība un intelektuālā vērtība, kura spēj izklaidēt neskaitāmos veidos. Tas ir jauns veids, kā mūziķi iedzīvina klasiskās bigbendu tradīcijas, distancējoties no tik ļoti ierastā svinga, džeza un fankmūzikas un vairāk pievēršoties laikmetīgajai mūzikai, un radot svaigu, eklektisku skanējumu.

Koncerts Mūzikas namā Daile 16.X plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Spēle – grēksūdze

Dailes teātrī kā režisors atgriežas kādreizējais šī teātra aktieris Andrejs Žagars. Viņš iestudējis kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugu Ziloņa dziesma. No sava kabineta ir pazudis ievērojams psihiatrs. Pēdējais, kurš ārstu redzējis, ir pacients Maikls (Gints Grāvelis). Slimnīcas vadītājs dakteris Grīnbergs (Juris Kalniņš) iztaujā pacientu. Maikls iesaistās smalkā psiholoģiskā spēlē, kas izvēršas grēksūdzē.

Ziloņa dziesma Dailes teātra Mazajā zālē 16., 20., 21.X plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 16–18

Izcilība

Šovakar Rudens kamermūzikas festivālā Dzintaros uzstāsies vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš. Programmā – Ludvigs van Bēthovens, Pēteris Vasks, Toru Takemicu, Roberts Šūmanis.

Koncerts Dzintaru koncertzālē 15.X plkst. 19.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

Smiekli caur asarām

Dailes teātrī notiks režisora Paula Timrota iestudētās traģikomēdijas Svēta lieta pirmizrāde. Lugas autors Florids Buļakovs ir baškīru dramaturgs, kura darbos komisks patoss mijas ar dzīves absurda apjausmu. Svēta lieta ir stāsts par mīlestību mūža garumā, kas piedzīvojusi gan nomācošas rūpes, gan svētku priekus. Lomās – Indra Briķe, Juris Bartkevičs, Elīna Dzelme, Mārtiņš Počs.

Svēta lieta Dailes teātra Kamerzālē 21.X plkst. 19; 24.X plkst. 13 un 18. Biļetes pārdotas

Gultā ar Fēliksu Krulu

Režisors Mihails Gruzdovs Nacionālajā teātrī iestudējis Tomasa Manna Avantūrista grēksūdzi. Izrāde tiek pieteikta daudzsološi – "Avantūra/drāma/erotika uz pornogrāfijas robežas". Tomass Manns savā pēdējā darbā ķeras pie piedzīvojumiem un dēkām, lai runātu par to, ka izdzīvošanai modernā sabiedrībā nepieciešami sakari un drosme. Fēlikss Kruls ir nabags no dižciltīgas ģimenes, kurš spiests dzīvē tikt uz priekšu saviem spēkiem. Vēriens un veiksme, ar kādu viņš no viena piedzīvojuma metas otrā, ir apbrīnojami, un spēles noteikumi viņu nebiedē – varoņa ceļš ved cauri gan gultām, gan citu kabatām, gan svešu identitāti.

Avantūrista grēksūdze Nacionālajā teātrī 22.X plkst. 19; , 25.X plkst. 18; 29., 30.X plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

Šekspīrs piedāvā

Šodien kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Londonas Bārbikena centra teātra būs skatāms Viljama Šekspīra Hamleta jauniestudējums, kurā titullomu atveido Benedikts Kamberbečs (attēlā). Režisores Lindsijas Tērneres izrāde Londonā tiek spēlēta no augusta sākuma līdz oktobra beigām, biļetes sen ir izķertas. Kritiķi par uzvedumu nav sajūsmā, taču Benedikta Kamberbeča sniegumu slavē visi.

Hamlets Kino Citadele 15.X plkst. 21; atkārtojums 29.X plkst. 19. Biļetes EUR 14 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja