Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Kultūras akadēmijas diplomdarba izrāde Blanša. Baltais mežs piedalās starptautiskā festivālā Maskavā

Maskavā no 13. līdz 30. aprīlim notiek starptautiskais studentu izrāžu festivāls Tava iespēja (Твой шанс), kura programmā iekļauta arī Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Dramatiskā teātra aktiera mākslas 4. kursa diplomdarba izrāde Blanša. Baltais mežs Mihaila Gruzdova režijā. Izrādes ierakstu būs iespējams noskatīties 27. aprīlī no plkst. 0.15 starptautisko izrāžu skates ietvaros.

Festivāla norises 18 dienās klātienē Maskavā uz vienas skatuves teātra centrā Na Strastnom (На Страстном) satiksies studentu diplomdarba izrādes no dažādām skatuves mākslas augstskolām Krievijā – Sanktpēterburgas, Maskavas, Permas, Čeļabinskas, Jekaterinburgas, Saratovas un Jaroslavļas. Paralēli tam festivāls skatītājus iepazīstinās ar pasaules teātra skolu labākajām izrādēm. Starptautisko izrāžu skatē diennakti bez pārtraukuma tiešsaistē tiks prezentētas Singapūras, Kanādas, Lielbritānijas, Itālijas, Bulgārijas, Polijas, Francijas, Horvātijas un citu valstu skatuves mākslas augstskolu īpaši atlasītas 14 izrādes, kuru vidū arī LKA diplomdarba izrāde Blanša. Baltais mežs. Pilna starptautiskās skates programma 26. un 27. aprīlim pieejama šeit.

Izrāde Blanša. Baltais mežs veidota pēc Tenesija Viljamsa lugas Ilgu tramvajs motīviem, un tas ir stāsts par pēdējo mīlestību un pēdējo cerību uz mīlestību. Četri cilvēki, kuru likteņi krustojas, cīnās katrs par savu taisnību un par laimīgāku dzīvi. Izrādē piedalās Katrīna Griga, Krišjānis Strods, Agnese Laicāne un Aksels Aizkalns, kā arī mūziķu grupa White Forest – Gustavs Loris, Sebastians Macats, Kārlis Ostrovskis un Marta Vīksna. Izrādes radošo komandu veido režisors asoc. prof. Mihails Gruzdovs, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, gaismu mākslinieks Dainis Sumišķis, skaņu režisors Lauris Stanke un producentes Laura Ozoliņa un Kristīne Freiberga. Izrāde savu satikšanos ar skatītājiem klātienē vēl nav piedzīvojusi – tās nodošanas izrāde jeb slēgtā pirmizrāde notika 2020. gada 27. novembrī, un šīs konkrētās izrādes video ierakstu ar subtitriem angļu valodā arī būs iespējams noskatīties festivāla laikā.

Izrādes Blanša. Baltais mežs videoieraksts bez maksas būs pieejams teātra centra Na Strastnom YouTube kanālā 27. aprīlī no plkst. 0.15 līdz 18.15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja