Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNO notiks Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņu izlaiduma koncerts

Trešdien, 15. maijā, plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā notiks ikgadējais Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņu koncerts, tradicionāli sniedzot iespēju skatītājiem iepazīt jaunos baleta māksliniekus, informēja operas pārstāve Ieviņa Ancena.

Koncerta galvenie varoņi būs pieci jaunie dejotāji, kuri šogad absolvēs baletskolu. Pedagogu Regīnas Kaupužas un Mariana Butkeviča vadībā viņi savu talantu un profesionalitāti apliecinās sagatavotajās horeogrāfiskajās miniatūrās, baletu fragmentos, pas de deux, variācijās un atsevišķos koncertnumuros. 

Uz skatuves kāps Kristaps Jaunžeikars, kurš baleta mākslu Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā sācis apgūt tikai pirms četriem gadiem. Neskatoties uz to, puisim raksturīgā mērķtiecība un mīlestība uz kustību, deju (jo īpaši - klasisko baletu) ļāvusi īsā laikā attīstīt talantu un lieliski apgūt klasiskā baleta dejotāja prasmes. Ne velti Kristaps jau veiksmīgi uzņemts Latvijas Nacionālā baleta trupā.

Uzstāšanās plašākas publikas priekšā nebaidīs arī jauno baleta mākslinieci Elīnu Agajevu: talants un īpašais šarms 2010. gadā viņai palīdzējis iegūt 3. godalgu VIII starptautiskajā dejas konkursā Spoleto (Itālija), bet 2012. gadā kļūt par diplomandi Starptautiskā horeogrāfijas vidusskolu konkursā Biškekā (Kirgizstāna).

Tāpat koncertā baleta mīļotāji varēs novērtēt Viktorijas Čaikovas kustību vieglumu, kas iepriecinās ar graciozitāti un jaunavīgu koķetēriju, Jolantas Agapovas mērķtiecīgā un neatlaidīgā darba rezultātu - izpildījuma precizitāti un sievišķīgumu, bet Annas Romenkovas emocionāli romantiskais dejojums atklāsies viņas pašas veidotajā horeogrāfijā. 

Lai jauno baleta mākslinieku prasmes izpaustos pēc iespējas daudzpusīgāk un radošāk, īpaši šim koncertam radīts jauns horeogrāfisks darbs Baleta stunda, skatītājiem atklājot klasiskā baletdejotāja tapšanas noslēpumus. Tāpat izveidotas arī jaunas oriģinālas horeogrāfiskas miniatūras. Bet jauno dejotāju spējas pasaules klasikā būs iespējams novērtēt izcilākajos Pas de deux un Pas de trois no Č. Punji, R. Drigo, P. Čaikovska un L. Minkusa baletiem. 

Kopā ar pieciem jaunajiem baletdejotājiem savu varēšanu un dejotprieku rādīs arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas vidējo un jaunāko klašu audzēkņi speciāli viņiem veidotajās horeogrāfijās. 

Biļetes uz koncertu nopērkamas LNO kasēs, internetā, kā arī Biļešu paradīzes kasēs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja