Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Nomadi pēdējo reizi spēlēs izrādes par latviešiem un krieviem

Kamēr citi atceras karu, Nomadi aicina atcerēties to, kā rodas mīlestība. Maijā radošā apvienība dažādās vietās Rīgā pēdējo reizi spēlēs izrādes par latviešiem un krieviem – Viss par mīlestību un Kāpēc es mīlu krievus.9. maijā Kaņepes kultūras centrā pēdējo reizi būs skatāma Nomadi izrāde jauniem cilvēkiem Viss par mīlestību.

Izrādes radošajā komandā darbojas režisors Mārtiņš Eihe, dramaturģe Krista Burāne, mūziku izrādei sacerējis Edgars Rubenis, kostīmus veidojusi Inga Siliņa. Lomas atveido Gints Andžāns, Inese Pudža, Mārtiņš Eihe un Aigars Apinis.Viss par mīlestību sākas kā visiem labi zināmais stāsts par Romeo un Džuljetu, kas reiz dzīvoja Veronā, bet šodien Rīgā. Stāsts sākas ar mīlestību, tomēr izrādes mērķis ir pētīt to, cik viegli cilvēki pakļauj savas domas un emocijas ārējai manipulācijai, cik vienkārši un ātri ir iespējams pārvērst mīlestību naidā. Lai būtu vieglāk saprast to, kā nevēlēšanās ieklausīties vienam otrā kļūst par pamatu nebeidzamiem strīdiem, Romeo un Džuljetas mīlestības stāsta fonā virmo latviešu un krievu attiecības. Klasisks spēles teātris skatītājus gaida izrādes pirmajā daļā. Otrā daļa ir pārsteigums ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem aktieriem.  Savukārt 11. maijā teātrī Dirty Deal Teatro pēdējo reizi tiks spēlēta Ansela Kaugera komēdija Kāpēc es mīlu krievus. Izrādes režisori ir Mārtiņš Eihe un Krista Burāne, spēlē - Ģirts Rāviņš.Ģirta Rāviņa spēlētā latviešu tautas dvēseles zinātāja A. Borta varonis ir pierādījis, ka smiekli ir pareizais veids, lai runātu par to, ko parasti izvēlamies noklusēt. Arī šajā brīdī viņš aicina: "Ja sabiedrības krasā dalīšanās 9. maijā jūsu apziņā izraisa kādas negatīvas emocijas, nāciet uz izrādi Kāpēc es mīlu krievus, lai smietos kopā!"

"Izrādes uztveri ietekmē katra skatītāja attieksme pret latvietības jautājumu. Ja tas šķiet neaizskarams un svēts, par ko drīkst runāt tikai apliecinošā intonācijā, tad Kāpēc es mīlu krievus var uztvert kā zaimojošu provokāciju. Ja attieksme ir piezemētāka un ne tik jūtīga, izrāde piedāvā iespēju izsmieties pašiem par sevi un vienlaikus motivē pārdomām," raksta teātra kritiķe Maija Treile.

Ņemot vērā skatītāju lūgumus un ieteikumus, Nomadi ir sākuši darbu pie izrādes Kāpēc es mīlu krievus otrās daļas, kuras darba nosaukums ir Par ko es mīlu latviešus.

Nomadi izrādi Viss par mīlestību varēs noskatīties 9. maijā plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrā Skolas ielā 15. Izrāde Kāpēc es mīlu krievus būs skatāma 11. maijā plkst. 18.30 teātrī Dirty Deal Teatro Maskavas ielā 12, k2. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja