Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Olgas Žitluhinas dejas kompānija svin bēres

Кончина jeb Končiņa ir Olgas Žitluhinas dejas kompānijas divi izrāžu vakari, kas notiks 2.un 3.decembrī plkst.19 Zirgu pasta (Dzirnavu iela 46) jaunajā melnajā zālē.

Ar fragmentiem no kompānijas sešpadsmit gadu vēsturē tapušām izrādēm, ar jaunām ainām un akcentiem, ar trupas bijušo un esošo dejotāju piedalīšanos, trupas draugiem - grupu Dzelzs Vilks, kostīmu, gaismu māksliniekiem un citiem svarīgiem cilvēkiem - klātesot, Olgas Žitluhinas dejas kompānija svinēs bēres. Pēdējā izrāde ar kompānijas ilggadējo dejotāju sastāvu ir gan gals, gan īsta končiņa tiem, kas zina un mīl aizejošo kompāniju un arī tiem, kas pirmo reizi dzird par Olgas Žitluhinas dejas kompāniju.

"Ielūdzam uz bērēm!" aicina horeogrāfe Olga Žitluhina, kuras vadītā deju kompānijas aizvadītajā Spēlmaņu naktī saņēma balvu Gada sasniegums laikmetīgajā dejā par izrādi Ursus maritimus. Par šo lēmumu - beigt pašas vadītās deju kompānijas darbību - horeogrāfe teic: "Ja valsts teātrus atbalsta, piešķirot vismaz 50 procentus no nepieciešamā budžeta, tad būtu tikai godīgi, ja arī deju kompānijai tiktu piešķirts tikpat daudz līdzekļu. Mums nevar iedot pat trīsdesmit procentus. Tas nav nopietni, taču arī pārdoties mēs negrasāmies. Tagad ir tā: es Kultūras akadēmijā "ražoju" dejotājus un horeogrāfus, bet viņi ir vai nu spiesti dejot pa kaktiem vai kļūst par kādas izrādes režisora kustību konsultantu. Tas nav nopietni!" Tiesa, ir lietas, ko Olga Žitluhina grib pabeigt - piemēram, iesākto filmu par savu dejas kompāniju; taču tad šim projektam tikšot likts punkts. Vismaz pagaidām.

Par svētdien, 2.decembrī, un pirmdien, 3.decembrī, paredzētajām izrādēm horeogrāfe teic: "Ja kāds uz bērēm ir lūgts, tad jāiet, jo citādi piemetoties kāda nelaba kaite. Tā vēsta sens ticējums. Tāpat kā: neprecējušos cilvēku pirmo bēru dienu dēvēja par kāzām un tikai otru par bērēm. » Kompānija būtu uzskatāma par precētu, ja tā būtu piesaistīta kādai mājai, pavardam, saimei. Bet nav. Tāpat vien bez mājām staigā pa šo zemīti. Tātad ir neprecēta, tātad vispirms kāzas, tātad vispirms bēru ģenerālmēģinājums. 2.decembrī ģenerālmēģinājums, 3.decembrī otrās kāzas jeb īstās bēres. Nepārprotiet, mājas nav atrastas, ņēmējs nav pieteicies, bet gribas pasapņot.

Vēl viņa norāda: "Neviens nav nomiris, taču ir lietas, kas jāapglabā. Lai tiktu uz priekšu, jātiek vaļā no smaguma uz sirds. Jāaprok to, kas nekad nav dzīvojis, to, kā nekad nav bijis. Jāapglabā un jāpaglabā vēlēkam. Zemes mātes klēpī jāsūta nepiepildītās ilgas, nerealizētie radošie sasniegumi. Tur noteikti ir daudz barības vielu. Jānorok, lai var augt jauna zāle. Lai jaunajā Zirgu pasta zālē sāktu augt zāle. Tomēr nedrīkst pārspīlēt, jo - bērēs nedrīkst tā izturēties, ka citi sāk apbrīnot, jo tad piemetas kas ļauns. Arī tas ir ticējums."

Biļetes uz Olgas Žitluhinas dejas kompānijas beidzamajām izrādēm var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.  Turklāt vajag pasteigties, jo uz katru izrādi pieejamas vien piecdesmit vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja