Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

papildināts ar FOTO: Krodera balvu saņēmusi aktrise Guna Zariņa

Krodera balvu saņēmusi aktrise Guna Zariņa, aģentūru LETA informēja Valmieras Drāmas teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ceriņa.

"Guna Zariņa – aktrise ārpus kategorijām; Raiņa valdošā daile, Mocarta Nakts karaliene vai Odesas ebreju večiņa ir izaicinoši spilgta talanta aktuālās sejas. Viņa savas neatkārtojamās lomas veidojusi ciešā sadarbībā gan ar Alvi Hermani, gan Vladislavu Nastavševu," aktrisi raksturo balvas pasniedzēji. Zariņa saņēmusi mākslinieka Aivara Vīlipsona veidotu statueti - metu topošajam Krodera piemineklim, kā arī 711,44 eiro naudas balvu.

Krodera fonda valde šogad balvai bija izvirzījusi desmit nominantus, vērtējot pretendenta izaicinošo dabu un izcilību. Uz balvu pretendēja Dailes teātra trupas vadītāja Indra Laure, Valmieras teātra aktieris Ivo Martinsons, teātra zinātniece Margarita Zieda, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Maija Doveika, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis, Jaunā Rīga teātra aktrise Guna Zariņa, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs, Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis un režisors Viesturs Meikšāns.

Šogad Krodera balva pasniegta trešo reizi. Apbalvošanas ceremoniju tāpat kā pagājušajā gadā vadīja aktieri Vilis Daudziņš un Artūrs Skrastiņš, klātesot pārējiem Krodera fonda valdes locekļiem – Evitai Sniedzei, aktierim Rihardam Rudākam un scenogrāfam Mārtiņam Vilkārsim.

Balvu iniciējis un pasniedz Krodera fonds, kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī. Līdz šim balvu saņēmušas aktrise Indra Briķe un māksliniece Monika Pormale.

Atšķirībā no Spēlmaņu nakts, kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, Krodera balvas mērķis ir izcelt situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem, priekšstatiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja