Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pirātu banda sagūsta pilsētas mēra kaķi

Rīgā būs skatāma Londonas trupas 1927 izrāde Dzīvnieki un bērni ieņem ielas

Izcils un, šķiet, vēl nepamanīts notikums Rīgā – Antona Čehova Starptautiskajā teātra festivālā Rīgas Krievu teātrī 29. un 30. jūnijā viesosies Lielbritānijas mākslinieku apvienības 1927 izrāde Dzīvnieki un bērni ieņem ielas/The Animals and Children Took to the Streets. Šis ir viens no diviem trupas uzvedumiem (pirmais – Starp velnu un dziļo, zilo jūru/Between the Devil and the Deep Blue Sea), abi guvuši slavinošas kritiķu atsauksmes un apceļojuši festivālus visā pasaulē. Trupas nosaukums ir atsauce uz 1927. gadu, kad uz ekrāniem iznāca Frica Langa filma Metropole.

1927 iestudējumos tiek apvienots dzīvais mūzikas izpildījums, dramatiskais teātris, performances māksla, Berlīnes kabarē tradīcijas un smalka animācija, kas saspēlē ar aktieru tēlojumu pati kļūst par izrādes dalībnieci. Šajā sezonā apvienība 1927 piedalījusies Volfganga Amadeja Mocarta Burvju flautas iestudējumā Berlīnes Komiskajā operā (par šo operu KDi rakstīja 7. februārī).

"Aleksandrs Rodčenko satiekas ar Timu Bērtonu, Čārlzs Dikenss satiekas ar Fricu Langu, un XX gadsimta sākuma mēmā filma satiekas ar XXI gadsimta grafisko noveli," izrādes Dzīvnieki un bērni ieņem ielas stilistiku raksturo britu laikraksts The Guardian. Taču uzvedums nav tikai stila vingrinājums, bet gan ļoti precīzs, lai arī tēlains, mūsdienu realitātes un sociālās spriedzes atspoguļojums (neilgi pēc 2010. gada pirmizrādes notika grautiņi Londonas ielās).

Vizuālā un verbālā humora piepildītās izrādes scenārija autore, režisore un viena no trim aktrisēm ir 1927 dibinātāja Sūzana Andreida. Aktrišu partneri uz skatuves ir animēti varoņi uz ekrāna (animāciju autors ir Pols Berits, viens no 1927 ideologiem). Uzveduma darbība risinās kādā piepilsētā, kuru apdzīvo žurkas, prusaki un deklasēti sabiedrības elementi. Bērnu pirātu banda ieņem parku, kurā atpūšas vidusšķiras pārstāvji, un sagūsta pilsētas mēra kaķi. Šķiet aktuāli ne tikai Londonai, bet arī Rīgai.

Viesizrāde

Dzīvnieki un bērni ieņem ielas

Rīgas Krievu teātrī 29., 30.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 8–20


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja