Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Režisors Jans Villems van den Boss Dailes teātrī iestudē izrādi Bīstamie sakari

Režisors Jans Villems van den Boss uz Dailes teātra Lielās skatuves iestudē Kristofera Hemptona lugu Bīstamie sakari, kas veidota pēc Pjēra Šoderlo de Laklo romāna motīviem, informēja teātra pārstāve Laura Leimane.

L. Leimane norādīja, ka ar šo iestudējumu Dailes teātris noslēdz 2018./2019. gada sezonu. Izrādei dots moto Pasaules klasika jaunās intonācijās, tās pirmizrāde notiks 24. maijā.

Nav nekā bīstamāka par gudru sievieti, kura vēlas atriebties vīrietim, kas viņu pametis. Marķīze de Merteija dziedē savu ievainoto patmīlību, meklējot palīdzību pie vikonta de Valmona. Būdams tikpat bezprincipiāls kā marķīze, viņš nekad neatteiksies no izaicinājuma pavedināt nevainīgu meiteni un uzticīgu sievu. Izsmalcinātās spēles ar cilvēku likteņiem sniedz izklaidi un baudu, kamēr vikonts de Valmons nesaskaras ar īstu mīlestību...

Izpostītas reputācijas un dzīves, lepnībai upurētas jūtas, nesātīga godkāre un salauztas sirdis – Parīzes augstākā sabiedrība steidzas dzīvot, ciest un mīlēt. Pirms sāks valdīt revolūcijas nāvējošā giljotīna, pēc kuras no šo cilvēku dzīvēm, sapņiem un nodevībām paliks vien mirklīgas atbalsis un gaistošas ēnas.

Izrādes lomas atveidos aktieri Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Mārtiņš Upenieks, Lilita Ozoliņa, Indra Briķe, Ērika Eglija un Mārtiņš Počs.

Iestudējuma režiju veido Jans Villems van den Boss, scenogrāfiju – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus – Ilze Vītoliņa, horeogrāfiju – Inga Raudinga. Mūzikas konsultants ir Juris Vaivods, video mākslinieks – Artis Dzērve un gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis. Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Režisors Jans Villems van den Boss Dailes teātrī iepriekš iestudējis vairākus skatītāju iemīļotus un profesionāļu atzītus darbus – M. Makdonas Spilvencilvēku (2005), P. Šefera Amadeju (2011), M. Mičelas Vējiem līdzi (2013) un K. Makfērsona Slazdā (2013). Pēdējā režisora iestudētā izrāde Dailes teātrī bija L. Hola Vakariņas ar Elvisu (2014). Latvijā viņš strādājis arī Liepājas teātrī un Latvijas Leļļu teātrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja