Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas cirkā norisināsies apvienības IevaKrish dziedājumu un dejas izrāde Satikt

Rīgas Cirka Kupola zālē viesizrāžu programmā Horos 5. aprīlī plkst. 18.00 un plkst. 20.00 tiks uzvesta apvienības IevaKrish dziedājumu un dejas izrāde Satikt, informēja izrādes un programmas Horos producente Anna Ulberte.

Satikt ir izrādes formā organizēti akustiski dziedājumi, ietveroša dejas horeogrāfija un kustīga skaņa. Satikt ir pētījums lietuviešu tradicionālo sutartiņu dziedājumu daudzbalsībā, kas izrādē apskatīti un izvērtēti kā netieša savstarpējā dialoga prakse. Vienlaikus skanošajā kā papildinošais tiek akcentēts nedaudz atšķirīgais. Satikt dejojumu, tā pat kā sutartiņu dziedājumu, līdztekus izpildītās balsis, tiecas atšķirties viena no otras tik par toni. Satikt, iespējams, ir mēģinājums satikt, uzsverot disonējošo.

Izrādē tiek nodrošināta piekļūstamība cilvēkiem ratiņkrēslos. Satikt dziedājumi kā koncerts kustībā ir piemērots cilvēkiem ar vājredzību un neredzību.

Izrādē Satikt piedalās Dārta Drava un Ilze Amanda Zakrevska, kas izpilda sutartiņu dziedājumus lietuviešu valodā. Kopā ar dziedātājām norises telpā atrodas horeogrāfi, dejotāji, scenogrāfi un izrādes autori - Ieva Gaurilčikaitė-Sants un Krišjānis Sants jeb apvienība IevaKrish - kas izpilda izrādei specifiski radīto un no sutartiņu dziedājumiem atvasināto divbalsīgo dejas materiālu. Sutartiņu dziedājumus aranžējis, skaņas dizainu veidojis un klātienē skaņos Jēkabs Nīmanis. Darba dramaturģijai tapt palīdzēja Sandija Santa. 

Izrāde tika veidota Valmieras Vasaras teātra festivālam un dažādās versijās uzvesta festivālos Laiks dejot!, Sansusī un Horos viesizrāžu programmā Aizputē. Atjaunotā un pārstrādātā izrādes versija Rīgā tiks uzvesta pirmoreiz.

Dejas apmaiņas programma Horos, kuras nosaukums ir aizgūts no grieķu vārdiem χορός un χώρος – deja un telpa, tika aizsākta 2022. gadā kā starptautisko un vietējo dejas mākslinieku rezidence, vienas dienas festivāls un dejas viesizrāžu programma Aizputē un Rīgā. Savā būtībā Horos ir mirklīga, gaistoša un ceļojoša dejas māja, kas līdz novembrim periodiski iegulsies Rīgas Cirka jaunajā ēkā. Satikt būs otrais programmas darbs Rīgas Cirkā pēc janvārī uzvestās un plašu skatītāju interesi izraisījušās izrādes Vērpete.

Programmas Horos mērķis ir veicināt laikmetīgās dejas un performanču mākslas attīstību, vietējā un starptautiskā profesionālā tīklojuma veidošanos un dejas viesizrāžu rīkošanu. Horos organizē biedrība Tuvumi: dejas mākslinieki Ieva Gaurilčikaitė-Sants un Krišjānis Sants, producente Anna Ulberte un mākslinieks Aleksejs Beļeckis.

Biļetes uz izrādi 18 eiro vērtībā (14 eiro studentiem, skolēniem, pensionāriem un personām ar invaliditāti) var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un interneta veikalā: bilesuparadize.lv


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja