Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Scenogrāfam Andrim Freibergam piešķirta Krievijas teātra goda balva Zelta maska

22. aprīlī Maskavā notika 27. ikgadējā Krievijas teātra balvas Zelta maska pasniegšanas ceremonija. Goda balva par mūža ieguldījumu teātra mākslas attīstībā tika piešķirta leģendārajam latviešu scenogrāfam Andrim Freibergam.

Mākslinieks un pedagogs Andris Freibergs ir labi pazīstams Krievijā, kur karjeras laikā ir radījis aptuveni divdesmit izrāžu scenogrāfiju. Šogad viņš ir izraudzīts par vienu no Zelta maskas mūža balvas laureātiem. 

Zelta maska ir augstākais apbalvojums Krievijas teātrī. 2019./2020. gada sezonā balvai tika nominētas 56 izrādes un 189 tajās iesaistītie mākslinieki. Eksperti vērtēja iestudējumus, kuru pirmizrāde notika no 2019. gada 1. augusta līdz 2020. gada 31. jūlijam (kopumā klātienē un videoierakstā eksperti noskatījās 902 izrādes). 

Par labāko lielās formas drāmas izrādi atzīts režisora Andreja Mogučija iestudējums Pasaka par pēdējo eņģeli Maskavas Nāciju teātrī (vairāk par šo izrādi un citiem Zelta maskai nominētajiem darbiem lasiet šeit). Par labāko drāmas teātra režiju apbalvots Jurijs Butusovs (Pērs Gints Maskavas Jevgeņija Vahtangova teātrī). 

Visvairāk balvu – četras – ceremonijā ieguva Nikolaja Rimska-Korsakova operas Sadko iestudējums Maskavas Lielajā teātrī. Sadko uzvarēja kategorijā Labākā opera, Labākā operas režija (Dmitrijs Čerņakovs), Labākā sieviešu loma operā (mecosoprāns Jekaterina Semenčuka) un Labākā vīriešu loma operā (tenors Nažmidins Mavļanovs). Vairāk par Sadko pirmizrādi lasiet šeit

Par labāko baletu atzīta Adāna Žizele Lielajā teātrī, par labāko operas diriģentu – britu maestro Kristofers Muldss (Pērsela Didona un Enejs Lielajā teātrī). Atgādinām, ka pērn labākā operas diriģenta Zelta masku saņēma Ainārs Rubiķis par Dvoržāka Nāras iestudējumu Lielajā teātrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja