Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +23 °C
Pērkona negaiss
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Šekspīra Romeo un Džuljeta Rīgā pārtop vērienīgā multimediālā izrādē

Režisors Kārlis Anitens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, videomākslinieks Toms Zeļģis, māksliniece Anitra Bērziņa, aktieri Līga Zeļģe, Ieva Segliņa un Arturs Krūzkops sākuši darbu pie Viljama Šekspīra traģēdijas Romeo un Džuljeta iestudēšanas multimediālas izrādes formā a/s Dambis piederošajā ražošanas kompleksā Rīgā, Ganību dambī 24A, 6.korpusā.

Plānots, ka vērienīgais iestudējums 4000 kvadrātmetru plašajās rūpnieciskajās telpās tiks izrādīts no 9. augusta līdz 29. septembrim piektdienās, sestdienās un svētdienās. 

Slavenajā Viljama Šekspīra stāstā, industriālajai videi sadarbojoties ar gaismu, skaņu, mūziku, video, aktieru balsīm, glezniecību un scenogrāfiju, izrādes veidotāji meklē paralēles par labā un skaistā izdzīvošanas iespējām Šekspīra laikos un mūsdienās. “Šobrīd agresijas mašinērija dzen pasauli iznīcības virzienā, tādēļ cilvēces saprātīgajai daļai ir jāmeklē visi iespējamie veidi, kā apturēt naida virzību. Pētot Romeo un Džuljetas sabiedrības un indivīdu pieļautās kļūdas, kas noveda pie varoņu bojāejas, ir atrodamas paralēles un sakritības ar šodienas pasaules notikumiem. Gribam diskutēt par šīm kļūdām un modelēt, vai un kā tās iespējams novērst. Multimediālo uzvedumu žanrs ir ļoti pateicīgs šādai diskusijai, jo ļauj vienlaikus kļūdas gan ieraudzīt, gan veidot risinājumu bez tām,” stāsta režisors Kārlis Anitens.

Izrāde tiek veidota trīs daļās, no kurām pirmā risināsies baltā zālē, otrā – melnā zālē, bet trešā – tumsas tunelī. Uzvedums skatāms no sēdvietām, kas pēc identiska plānojuma izvietotas abās zālēs. Skatītāju “pārsēšanās” no vienas zāles uz otru ir iestudējuma sastāvdaļa, gluži tāpat kā pastaiga pa tuneli un kompleksu izrādes finālā. Meklējot iecerei atbilstošāko norises vietu, izrādes autori izvēlējās Rīgas centra tuvumā izvietotās a/s Dambis sesto korpusu. 4000 kvadrātmetru plašajā telpā patlaban ražošana nenotiek, bet izrādei nepieciešamā mašinērijas noskaņa nav zudusi. Pielāgojot telpas izrādes norisei un labiekārtojot tās apmeklētāju ērtībai, Rīgā pēc privātas iniciatīvas vasaras izskaņā būs tapusi jauna, plaša kultūrtelpa.

Multimediālo izrādi rada gaismas izrāžu žanra vadošie autori Latvijā – režisors Kārlis Anitens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un videomākslinieks Toms Zeļģis, kuri līdz šim veidojuši iespaidīgas multimediālas izrādes Lāčplēsis Likteņdārzā, Teiksma par gaismas bruņinieku Smiltenē, Lai šoziem pavasaris tuvu! un Lustru balle Rundāles pilī. Izrādes tapšanā piedalās arī māksliniece Anitra Bērziņa, aktieri Arturs Krūzkops, Ieva Segliņa, Līga Zeļģe un tehniskā kompānija Full Stage. Uzveduma producents ir SIA Kārlis Anitens.

Plānotais izrādes ilgums ir 1 stunda un 15 minūtes ar 30 minūšu epilogu, ļaujot skatītājiem izbaudīt multimediālos objektus un ražošanas kompleksu. Pilnvērtīgai iestudējuma baudīšanai, maksimālais skatītāju skaits katrā izrādē tikai 150 cilvēku. Norises vieta pielāgota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem un ratiņkrēslos. Izrāde notiks latviešu valodā.

Biļetes uz izrādi pieejamas Biļešu paradīzes interneta vietnē un tirdzniecības vietās visā Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja