Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trupas Kvadrifrons pasākumus 2019./2020. gada sezonā apmeklējuši 6765 skatītāji

Teātra trupa Kvadrifrons noslēdz savas darbības otro sezonu ar izrādi LV vs RU. Ceturtdien, 11. jūnijā, plkst. 19 tā būs vērojama tiešsaistē, kā arī divdesmit skatītājiem klātienē Rīgas cirka zirgu stallī

Ar Britu padomes Latvijā atbalstu tiks rīkota LV vs RU tiešraides skatīšanās vairākos Latvijas kultūras namos un kopienu centros. Skatītājiem kā klātienē, tā attālināti būs iespējams izrādes norisi ietekmēt ar īpaša balsojuma palīdzību. Pēc izrādes notiks diskusija ar radošo komandu. Lai skatītos izrādi tiešsaistē, ir jāiegādājas biļete bezrindas.lv (biļetes maksā piecus un astoņus eiro).

Savā otrajā sezonā Kvadrifrons ir parādījis 83 izrādes Rīgas cirka zirgu stallī, kā arī ar deviņpadsmit izrādēm viesojies citur – Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī, Ventspilī, Tukumā, mūzikas namā Daile, kultūrvietā Hanzas perons, Rīgas 72. un 54. vidusskolā un Cēsu audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem.

Trupa ir uzstājusies ar vairākām koncertprogrammām – otrās sezonas atklāšanas koncerts Rīgas cirka arēnā pulcēja aptuveni 200 klausītāju, trupa ar koncertu viesojās Valmieras Drāmas teātra kafejnīcā, kā arī tika radīts īpašs ziemas vakars ar koncerta elementiem Nekas jauns režisores Ances Kukules vadībā. Šajos koncertvakaros tika savākts 1000 eiro ziedojums dzīvnieku patversmei Mežavairogi.

Trupa nodrošināja iespēju izrādi detektīvu bērniem Perturbons bez maksas noskatīties divdesmit pieciem bērniem no Zvannieku audžuģimeņu atbalsta centra. Kopā Kvadrifrona izrādes un pasākumus 2019./2020. gada sezonā apmeklējuši aptuveni 6765 skatītāji, informē trupas pārstāve Inese Tone.

Otrajā sezonā tapuši divi jauniestudējumi, abi Klāva Meļļa režijā. Izrāde Fake News! vieglā un izklaidējošā veidā reflektē par viltusziņām un to, kā un vai vispār var atšķirt patiesību no meliem. Savukārt izrāde Lepnums un aizspriedumi, kas pirmizrādi piedzīvoja vakarā, kad valstī tika izsludināts ārkārtējais stāvoklis, tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri. Tā ir skumīga salonkomēdija pēc Džeinas Ostinas romāna motīviem.

Trupa ir saņēmusi divas Spēlmaņu nakts balvas – bērnu un jauniešu žūrijas specbalvu saņēma Alisjas Goigelinas (Vācija) režisētā izrāde Pavasaris, savukārt režisors Klāvs Mellis ieguva balvu kategorijā gada debija par izrāžu Himna (Kvadrifrons) un Mārtins Īdens (Valmieras Drāmas teātris) režiju.

Pandēmijas laikā trupa ir veidojusi vairākus ē-kultūras projektus. Apjomīgākais no tiem – Kvadrifrona Dekamerons – bija kopīgs Džovanni Bokačo Dekamerona lasījums, kurā iesaistījās aptuveni 120 cilvēku. Videolasījumi pieejami apvienības Facebook lapā, YouTube kontā, kā arī audioformātā – platformā Spotify.

Trupa ir radījusi izrādi tiešsaistē 24h – tās tapšanu interesenti varēja piedzīvot divdesmit četru stundu tiešsaistes mēģinājumos. Tie rezultējās brīžiem sentimentālā, brīžiem uzjautrinošā, dadaiskā, avangardiskā un pašiem dalībniekiem pārsteidzošā notikumā, kas risinājās radošās komandas dalībnieku dzīvokļos un Barona ielā. 24h dramatiskā noslēguma ieraksts ir skatāms trupas YouTube lapā.

2020. gada rudenī Kvadrifrons gaidīs skatītājus jaunās telpās Zeļļu ielā 25 Āgenskalnā – bijušajā LU Fizikas un matemātikas fakultātes ēkā, jo Rīgas cirkā sāksies renovācijas darbu pirmā kārta. Vēl visu vasaru Rīgas cirkā ir iespējams piedzīvot izrādi ekskursiju Brīnuma skartie un paspēt ielūkoties noslēpumainajos cirka ēkas nostūros, pirms tiek sākta tās rekonstrukcija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja