Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tuvojas mūzikla Žanna d'Arka pirmizrāde Dailes teātrī

Dailes teātrī tuvojas Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga, Evitas Mamajas un Dž.Dž.Džilindžera mūzikla _Žanna d'Arka _pirmizrāde, kas paredzēta 29. janvārī, informēja teātra pārstāve Liene Jakovļeva. Jauniestudējuma režisors ir Dž.Dž.Džilindžers.

Simtgadu karš starp Franciju un Angliju ir ilgākais karš cilvēces vēsturē. Francija slīkst asinīs, tauta ir zaudējusi cerības, un valsti var glābt vienīgi brīnums. Taču ir pareģots, ka Franciju izglābs Lotringas jaunava – meitene no vienkāršās tautas. Dūja kļūs par ērgli, krusts – par zobenu, un Francija pacelsies kā Fēnikss no pelniem. Žannai ir pavisam maz laika, lai piepildītu savu likteni. Viņu sauc Dieva balss. Viņa izies cauri ugunij un paliks ļaužu sirdīs uz laiku laikiem. 500 gadus pēc nāves 1920. gadā Romas katoļu baznīca iecēla Žannu d'Arku svēto kārtā. Leģenda vēsta, ka viņas sirdi uguns nav skārusi – tā vēl joprojām pukst par Franciju un pukstēs mūžīgi.

Titullomu atveidos Ilze Ķuzule-Skrastiņa vai Ieva Segliņa. Pārējās lomās būs Artūrs Skrastiņš (Karalis Šarls VII), Gints Grāvelis (bīskaps Kašons), Intars Rešetins (Žans, jauns karavīrs), Ģirts Ķesteris (Žils de Rē, karavadonis), Ērika Eglija (Aragonas Jolanda, karaļa sievasmāte), Aldis Siliņš (Āksts), Lauris Dzelzītis (Žaks d‘Arks, Žannas tēvs), Aija Dzērve (Izabella, Žannas māte), Sanda Lapiņa, Rebeka Rēķe vai Elfrīda Geidmane (mazā Žanna), Artis Robežnieks (lauku mācītājs), Lelde Dreimane (jauna zemniece/ meiča karā), Sarmīte Rubule (jauna zemniece), Akvelīna Līvmane (priore), Gints Andžāns (prokurors), Dainis Gaidelis (tiesnesis), Dainis Grūbe (vēstnesis), Ivars Auziņš, Artūrs Dīcis, Mārtiņš Počs, Lauris Subatnieks, Edijs Zalaks, Mārtiņš Upenieks (tauta, galminieki, karavīri, tiesneši), Kristīne Nevarauska, Esmeralda Ermale, Dārta Daneviča, Anete Krasovska, Ieva Florence (tauta, galma dāmas, mūķenes). 

Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, video mākslinieks Artis Dzērve, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, vokālie pedagogi Ieva Kerēvica, Matīss Tučs un Līga Liedskalniņa, kā arī horeogrāfes asistents Rūdolfs Gediņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja