Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Valmieras teātris ar trim izrādēm viesosies Zirgu pastā

Valmieras teātris februārī, martā un aprīlī viesosies Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā Zirgu pasts ar izrādēm Lūša stundā (20., 22. februārī), Sarkans (22. martā) un [email protected] (18., 19. aprīlī), informēja teātra pārstāve Lija Ozoliņa.

Zviedru rakstnieka Pēra Ūlova Enkvista luga Lūša stundā tapusi Mārtiņa Eihes režijā. Lugas centrā ir pusaudzis (Aigars Apinis), kas nonācis psihiatriskajā slimnīcā un iedomājas sevi sarunājamies ar Dievu, kurš iemiesojies… kaķī. Sastapšanās ar zēnu maina arī citu cilvēku – sociālās darbinieces Lisbetes (Inga Apine) un mācītājas (Inese Ramute) dzīvi. Mārtiņš Eihe veidojis ne vien režiju, bet arī telpu, savukārt Inga Apine ir arī kostīmu māksliniece. Lūša stundas problemātika sasaucas ar Māras Ķimeles leģendāro iestudējumu Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu, uzskata režisors: "Arī šeit ir nepakļāvīgs gars, ko mēģina pievilkt pie standartiem. Bet patiesībā tas būs stāsts par piedošanu. Un nespēju saprast. Un tad, kad mēs saprotam, mēs varam piedot. Pat paši sev. Pat pašus smagākos nodarījumus." Izrāde notiks 20. februārī plkst. 19 un 22. februārī plkst. 14.

22. martā plkst. 13 un 18 Zirgu pastā būs skatāma amerikāņu dramaturga Džona Logana luga Sarkans par slaveno Daugavpilī dzimušo gleznotāju Marku Rotko. Lugas notikumi atver nepilnus divus gadus, kad, saņēmis pasūtījumu veidot milzīgus gleznojumus, kas rotātu tikko uzceltā Ņujorkas debesskrāpī iekārtotu prestižu restorānu Četri gadalaiki, Marks Rotko cer radīt savus dižākos darbus, kas dziļi ietekmētu laikabiedrus, taču viļas – pasūtītājus neinteresē viņa māksla, vajadzīgs ir tikai populārais vārds. Rotko (Tālivaldis Lasmanis) sarunās ar asistentu Kenu (Mārtiņš Meiers) reflektē par savu bērnību, personības tapšanu un attieksmi pret dzīvi. Iestudējuma režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone.

Savukārt 18., 19. aprīlī plkst. 19 notiks aktiera Riharda Jakovela monoizrāde [email protected], kas radīta kopdarbā ar režisoru Regnāru Vaivaru, – stāsts par sportu un cilvēkiem. Izrādes sākumā varonis ir jauns cilvēks, kam nākas veikt pirmo nopietno izvēli savā dzīvē: izšķirties starp naudas pelnīšanu vai talanta attīstīšanu. Pēc tam viņš pārtop par treneri, kas visu dzīvi ir veltījis basketbolam, nesaprasts un nodots, taču aizvien no jauna gatavs meklēt ideālo basketbola kombināciju.

Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīze kasēs, www.bilesuparadize.lv un www.vdt.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja