Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Visvairāk Spēlmaņu nakts nomināciju izrādēm Pūt, vējiņi, Vēstures izpētes komisija un MUMU

Visvairāk Spēlmaņu nakts balvas nomināciju šogad saņēmušas izrādes Pūt, vējiņi, Vēstures izpētes komisija un MUMU, aģentūra LETA uzzināja Spēlmaņu nakts 2018/2019 nominantu paziņošanas pasākumā.

Nominācijai Gada lielās formas izrāde nominēta Valmieras Drāmas teātra izrāde Hamlets, Liepājas teātra izrāde Liepāja-Latvijas galvaspilsēta, Mihaila Čehovas Rīgas Krievu teātra izrāde MUMU, kā arī Latvijas Nacionālā teātra izrāde Pūt, vējiņi! un Jaunā Rīgas teātra izrāde Vēstures izpētes komisija.

Savukārt nominācijai Gada mazās formas izrāde nominēta Dailes teātra izrādes Dēls un Kalpones, Daugavpils teātra izrāde Kliedzēji, Valmieras Drāmas teātra izrāde Mārtins Īdens, Dirty Deal Teatro teātra izrāde Pēc grāmatas motīviem, kā arī Kristīnes Krūzes izrāde Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi.

Nominācijai Gada režisors nominēti režisors Alvis Hermanis par Vēstures izpētes komisiju, Viesturs Kairišs par izrādi MUMU un Latvijas Nacionālajā operā un baletā iestudēto izrādi Klīstošais Holandietis. Balvai nominēts arī režisors Viesturs Roziņš par izrādēm Kliedzēji, Piramīda un Salātlapiņa.

Gada režisora balvai nominēts arī Elmārs Seņkovs par izrādi Pūt, vējiņi!, kā arī Valters Sīlis par izrādēm Liepāja-Latvijas galvaspilsēta, Tikšanās vieta-Rīgas pilsētas II teātris un Pēc grāmatas motīviem.

Tikmēr nominācijā Gada aktrise nominēti Lauma Balode par Zentas Mauriņas lomu izrādē Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi, Zane Dombrovska par Aleksandras Beļcovas lomu izrādē Meistars un Aleksandra, kā arī Rēzija Kalniņa par lomām izrādēs Bīstamie sakari, Kalpones un Lauva ziemā.

Minētai balvai arī nominēta Inese Kučinska par Bernardas Albas lomu izrādē Bernardas Albas nams, Ieva Segliņa par Klēras lomu izrādē Kalpones un Ieva Ķuzule-Skrastiņa par lomām izrādēs Kalpones, Salemas raganas un Lulū.

Savukārt nominācijai Gada aktieris nominēts aktieris Rolands Beķeris par Normana lomu izrādē Ģērbējs, Egons Dombrovskis par Roberto Zuko lomu izrādē Roberto Zuko, kā arī Andris Keišs par Vīlera lomu izrādē Linda Vista. Tāpat nominēts aktieris Ģirts Ķesteris par Pjēra lomu izrādē Dēls, Mārtiņš Meiers par Hamleta lomu izrādē Hamlets un arī Kaspars Znotiņš par lomu izrādē Vēstures izpētes komisija.

Aģentūra LETA vēsta, ka kategorijā Gada sasniegums oriģināldramaturģijā" tiks paziņoti oktobrī.

Spēlmaņu nakts 2018/2019 nominantu paziņošanas pasākumā žūrijas komisijas vadītāja teātra kritiķe Ieva Rodiņa stāstīja, ka minētās kategorijas nominanti tiks paziņoti rudenī, jo, ņemot vērā lielo oriģināldramaturģijas darbu pienesumu Latvijas teātros šajā sezonā, žūrijai nepieciešams ilgāks laiks, lai kvalitatīvi izvērtētu visas nominētās žanra lugas.

Kopumā šajā kategorijā saņemti vairāk nekā 30 darbi.

Nominēto izrāžu skate noritēs no 6. novembra līdz 10. novembrim, uz kuru tiks aicināti ārvalstu kritiķi. 11. novembrī plānota skates noslēguma preses konference.

Jau ziņots, ka šodien tika paziņoti Spēlmaņu nakts gada balvas nominanti 16 kategorijās. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 23. novembrī, Dailes teātrī, un tās režisore šogad būs aktrise Marija Bērziņa.

Vairāk nekā 100 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisijas piecu cilvēku sastāvā - teātra kritiķe, zinātniece un teātra vietnes www.kroders.lv galvenā redaktore Ieva Rodiņa, teātra kritiķe un zinātniece Maija Svarinska, teātra kritiķis Normunds Akots, teātra kritiķis, laikraksta Diena žurnālists Atis Rozentāls, kā arī žurnālists un dramaturgs Uģis Segliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja