Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

ISSP izsludina pieteikšanos Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā

Līdz 15. janvārim iespējams pieteikties jaunajai ISSP Starptautiskajai meistarklasei fotogrāfijā, kas piedāvā iegūt padziļinātu pasaules līmeņa izglītību laikmetīgās fotogrāfijas jomā, informēja ISSP pārstāve Liāna Ivete Beņķe. Meistarklases gadu ilgo programmu ievadīs darbnīca Kuldīgā 2015. gada martā.

ISSP Starptautiskā meistarklase ir jauna, praksē balstīta neformālās izglītības programma fotogrāfijā, kas ietver vairākās darbnīcas Latvijā un Portugālē gada laikā, kā arī regulāru virtuālu kontaktu ar pasaules līmeņa pasniedzējiem. Darbojoties atzītu starptautisko meistaru vadībā, 24 jaunie fotogrāfi no Latvijas un pasaules izstrādās konceptuāli spēcīgus un konkurētspējīgus personiskos projektus fotogrāfijā. Nodrošinot dalībniekiem regulāru uzraudzību, jaunu starptautisko kontaktu loku un iespēju publiski prezentēt darbus, meistarklase sniegs nepieciešamo atbalstu jauniem autoriem savas karjeras sākumposmā.

Meistarklase ik gadu piedāvās divas paralēlas tematiskās plūsmas, ļaujot dalībniekiem īstenot projektus mākslas vai dokumentālās fotogrāfijas virzienos. Katrā plūsmā piedalīsies 12 dalībnieki. Šī gada pirmās plūsmas, Labyrinths: Exploring photographic paths (Labirinti: pētot fotogrāfijas ceļus), studenti caur darbiem pētīs un interpretēs labirintu kā konceptu mākslas un dokumentālajā fotogrāfijā. To vadīs Ārons Šūmans (Lielbritānija) - pazīstams kurators, fotogrāfs, žurnālists, lektors un interneta žurnāla SeeSaw Magazine dibinātājs.

Otrās meistarklases plūsmas Beyond Photojournalism (Pārkāpjot fotožurnalistikas robežas) studenti strādās pie personiskiem dokumentāliem projektiem, izaicinot mūsdienu fotožurnālistikas industrijas piedāvātos priekšstatus un rāmjus. Darbnīcu vadīs viens no pasaulē atpazīstamākajiem fotožurnalistiem, daudzkārtējs World Press Photo un citu balvu laureāts Jurijs Kozirevs (Krievija) un ietekmīgā fotožurnālistikas izdevuma Russian Reporter Magazine redaktors Andrejs Poļikanovs (Krievija).

Plašāka informācija par meistarklases programmu, pasniedzējiem un pieteikšanos: www.isspmasterclass.com

Meistarklasi organizē biedrība ISSP, kas jau teju desmit gadus Latvijā rīko starptautiska līmeņa izglītības un citas aktivitātes laikmetīgās fotogrāfijas jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja