Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina pieteikties brīvprātīgos dalībai Lailas Pakalniņas filmā Spogulī

Starptautiski atzītā Latvijas kinorežisore Laila Pakalniņa jūlija otrajā nedēļā sāk vasaras filmēšanas periodu topošajai spēlfilmai Spogulī, kas atbalstīta Nacionālā Kino centra konkursā bērnu un jauniešu auditorijai domātām filmām, un vairākām epizodēm būs nepieciešama brīvprātīgo masu skatu dalībnieku palīdzība, tāpēc interesentus aicina pieteikties aktieru atlases aģentūrā Casting Bridge.

Topošā Latvijas un Lietuvas kopražojuma pilnmetrāžas spēlfilma Spogulī apliecina novatorisku un eksperimentālu pieeju kinovalodai un filmas attēla mākslinieciskajām kvalitātēm, pārceļot seno pasaku par Sniegbaltīti mūsdienīgi jauneklīgā vidē, kur ļaunā pamāte ir apsēsta ar fitnesu un krosfitu, bet septiņi rūķīši ir ekstrēmo sporta veidu entuziasti. 

Režisore Laila Pakalniņa kopā ar pieredzējušo operatoru Gintu Bērziņu filmu veido "selfiju stilistikā", atgādinot – populārās pasakas negatīvais tēls, ļaunā Pamāte, ir tik apsēsta ar sevi, ka regulāri sarunājas ar spoguli, un te saskatāmas tiešas paralēles ar mūsdienām, kad tik daudzi cilvēki pavada vēl vairāk laika telefonā un fotografē nemitīgas selfiju virtenes. Lai radītu šādu selfiju iespaidu arī kinokadrā, filmas operatoru komanda ir apgādāta ar speciālu filmēšanas tehniku un detalizētu mizanscēnu plānu.

Galvenās lomas filmā atveido jaunā dejotāja Madlēna Valdberga, baleta prīma Elza Leimane un aktieris Lauris Dzelzītis, septiņu rūķīšu lomās ir Latvijas labākie ielu vingrotāji, parkūristi, velotriāla sportists un spēkavīrs. Februārī tika uzņemtas filmai nepieciešamās ziemas epizodes, jūlija otrajā nedēļā sākas vasaras filmēšanas periods, un filmēšana galvenokārt notiks Rīgā un Rīgas tuvumā. Vairākās filmēšanas dienās būs nepieciešami brīvprātīgie masu skatu dalībnieki; pirmā šāda filmēšana ieplānota jau 10. jūlijā Andrejostā. 

Tā kā topošās filmas estētika ir tik īpaša, līdzīgā veidā tiek plānota arī masu skatu dalībnieku aprūpēšana – katrs brīvprātīgais aktieris tiks fotografēts filmai raksturīgajā selfiju stilā, un

pirmo reizi Latvijas kino vēsturē tiks iemūžināts ikviens filmas masu skatu dalībnieks, veidojot fotogaleriju aģentūras Casting Bridge mājaslapā un filmas Facebook profilā.

Pieredzējusī aktieru atlases aģentūra piedāvā arī katram interesentam iekļauties aģentūras datu bāzē un, iespējams, jau drīz saņemt jaunus, apmaksātus filmēšanās vai fotografēšanās piedāvājumus filmu vai reklāmas nozarē.

Filmas Spogulī uzņemšanā masu skatu dalībniekus aicina pievienoties darba procesam kādā no šiem datumiem - 10.07., 14.07., 15.07., 16.07., 19.07., 23.07., 11.08.; var izvēlēties tikai vienu dienu vai vairākas, un aģentūra sola rūpēties, lai filmēšanās paliek atmiņā kā aizraujošs piedzīvojums.

Pieteikties var, rakstot uz e-pastu [email protected] ar atzīmi Casting Bridge. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, vēlamā filmēšanās diena vai dienas un jāpievieno savs foto. Par konkrētu filmēšanas dienu katrs varēs vienoties ar Casting Bridge komandu.

Spēlfilmas Spogulī pirmizrāde paredzēta 2020. gadā. 

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Pakalniņa: vai nepietiks filmēt to kas nav aktuāli Latvijai un ko neviens nav redzējis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja