Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atklāj Katrīnas Neiburgas kūrēto mākslas telpu Brīvība

Ceturtdien, 30. septembrī, plkst. 19 līdz ar mākslinieces Brendas Jansones izstādes Stigma zem dermas atklāšanu un Elizabetes Balčus performanci durvis vērs Katrīnas Neiburgas kūrētā mākslas notikumu telpa Brīvība, kas atrodas Brīvības ielā 40.

Brendas Jansones darbu sēriju Stigma zem dermas veido objekti – no dzīva cilvēka miesas noņemtā formā radīts mākslīgs, sintētisks silikona apjoms, kurā tetovēšanas adatas radītus zīmējumus aizvieto ar adatu implantēti cilvēka mati, saglabājot hiperreālu līdzību ar oriģinālu. Caur ādu, matiem un tetovējumiem izstādē tiek pētīts skatījums uz cilvēka ķermeni, to ietverošās stigmas un attieksmes.

Līdzās Brendas Jansones izstādei telpas otrajā stāvā tiks izrādīts Brick bāra seriāls, kura autori ir Golfclayderman, Pēteris Ķimelis, Dāvis Kaņepe, Ivars Grāvlejs, SRSRT, Evelīna Vida, Andrē Vida un Katrīna Neiburga.

Ideja par Brīvību radusies pēc pandēmijas laikā pieredzētā kultūras un sociālās dzīves izsīkuma caur vēlmi šajā tumšajā sezonā rīkot kvalitatīvus, emocionāli un intelektuāli vērtīgus kultūras notikumus brīvā, neformālā, institucionāli nenoslogotā un atvērtā formā. Notikumu producēšanā piedalās interneta žurnāls Satori un Henriks Eliass Zēgners, grafiskā dizaina autors ir Aleksandrs Breže, tehniskais producents – Aleksejs Beļeckis.

Izstāde būs skatāma līdz 28. oktobrim. Brīvības darba laiks paredzēts plkst. 15-20 no trešdienas līdz sestdienai. Atklāšanas apmeklētājiem jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas sertifikāts kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja