Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Festivāls Komēta izsludina trīs papildu pasākumus

Brīvdabas festivāls Komēta, kas šogad notiks no 31. jūlija līdz 2. augustam, Daugavgrīvas cietoksnī šovasar rīkos trīs papildu pasākumus – 25. jūlijā Komētas Akadēmiju, 8. augustā Komētas Kopienas dienu un 15. augustā Komētas dejas. Pasākumi tiek rīkoti, turpinot ideju par festivāla ilgtermiņa mērķi – atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni un tai pieguļošās apkaimes kā kultūras un domāšanas vietu, informēja festivāla rīkotāji.

Komētas Akadēmija notiks 25. jūlijā. Komētas Akadēmija jau kopš festivāla pirmsākumiem ir vieta domu eksperimentiem, dzīvām diskusijām un aizliegto jautājumu uzdošanai. Savā veidā tā ir prāta ekoloģijas praktizēšana - caur darbnīcām, lekcijām un sarunām dalībnieki tiks aicināti kopīgi radīt un dalīties zināšanās. Tā ir vieta, kurā kolektīvi domāt par to, ko nozīmē dzīvot sabiedrībā, uzņemties atbildību, atjaunot saiknes pašiem ar sevi, savām sajūtām, citām dzīvām būtnēm, kā arī veidot attiecības vienam ar otru, kas balstās savstarpējā cieņā, pieņemšanā un novērtēšanā.

Šogad festivāla Akadēmijas tēma ir "ķermenis". "Tevī esmu es: manu ķermeni veido citi ķermeņi; kas veido manu ķermeni, veido arī tavējo, un spēks, kas iedzīvina visus šos procesus un ķermeņus, ir viens un tas pats." (Vanessa de Oliveira Andreotti)

Komētas Kopienas dienā 8. augustā festivāla organizatori aicina kopīgi izsapņot Daugavgrīvas cietokšņa nākotni, svinēt un atdzīvināt cietoksni kā kultūras, domāšanas un kopienas vietu. Tā ir diena, kurā satikties pāri paaudzēm, valodām, interesēm un iepriekšējām pieredzēm. Veidot jaunas, kopīgas, kultūras un mākslas norisēs sakņotas pieredzes, kas stāv pāri atšķirībām, vienlaikus ļaujot saglabāt katram savu identitāti. Kopienas dienā būs vairākas aktivitātes - gan koncerti, gan performances un DJ pasākumi. Īpaši tiek aicināti vietējo apkaimju iedzīvotāji, ģimenes ar bērniem un seniori. 

Komētas dejas notiks 15. augustā, kad vesela diena atvēlēta dejošanai un vietējo dīdžeju mūzikas baudīšanai. Komētas deju skanējumā saplūdīs etniskās mūzikas motīvi un organiski-elektroniskās mūzikas elementi – no izjusti melodiska skanējuma līdz aizraujošiem deju ritmiem. Tāpat atvēlēta vieta būs dažādiem elektroniskās mūzikas žanriem, sākot ar deju mūziku līdz pat eksperimentālām kompozīcijām. Šī būs iespēja dejot bez apstājas, brīvībā, pie dabas krūts, virzot un veidojot jaunas kosmiskas vibrācijas vēsturiskajā Daugavgrīvas cietoksnī.

Ieeja uz Komētas Akadēmiju, Komētas Kopienas dienu un Komētas dejām būs bez maksas.

Festivāls Komēta jau kopš pagājušā gada ir daļa no Dānijas Kultūras institūta un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta realizētā Urb Cultural Planning projekta, kurš kultūras plānošanu izmanto kā metodi sociālajai inovācijai pilsētās. Tāpat festivāla ilgtermiņa mērķi par cietokšņa atdzīvināšanu kā domāšanas un kultūras vietu, kā arī vietējo kopienu iesaisti, atbalsta Britu padome Latvijā. Šajā kontekstā festivāls strādā pie tā, lai kultūras pasākums varētu notikt, ne vien iesaistot un stiprinot kopienu, bet arī veicinot pilsētnieku integrāciju. Festivāla rīkotie papildu pasākumi notiek šīs vīzijas un partnerattiecību ietvaros.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja