Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Aizritējis labdarības koncerts Es nākšu, lai Tu dzīvotu

Otrdien, 3. decembrī, uz Lielās ģildes skatuves norisinājās labdarības koncerts Es nākšu, lai Tu dzīvotu, ar mērķi rast līdzekļus Sondras Zaļupes un citu metastātiskās melanomas pacientu ārstēšanai. Savu atbalstu grūtībās nonākušajiem bija ieradušies sniegt arī tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā režisors Andrejs Ēķis, mūziķis Ralfs Ēlands, plastikas ķirurgs Jānis Žaržeckis un daudzi citi, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā piedalījās dziedātāji Linda Leen un Daumants Kalniņš, vokālā grupa Latvian Voices, pianists Andrejs Osokins, saksofonists Kārlis Vanags, sitaminstrumentālistu ansamblis Perpetuum ritmico, dejas māksliniece Alise Putniņa, LNSO sitaminstrumentālistu ansamblis, kā arī LNSO un Latvijas Radio bigbenda mūziķi. Visu mākslinieku uzstāšanās izpelnījās skaļas publikas ovācijas.

Koncerta Es nākšu, lai Tu dzīvotu mērķis ir rast līdzekļus metastātiskas melanomas BRAF pozitīvo pacientu zālēm, ko Latvijā valsts neapmaksā, kā arī pievērst sabiedrības uzmanību melanomas ārstēšanas kritiski zemajam finansējumam mūsu valstī.

Melanoma ir bīstamākais ļaundabīgo ādas audzēju veids. Ja melanoma netiek laicīgi pamanīta, tai var rasties metastāzes jeb vēža šūnu izplatīšanās caur asins plūsmu vai limfātisko sistēmu. 

Ik gadu Latvijā melanomu atklāj vidēji 200 cilvēkiem un katru gadu ar melanomu mirst aptuveni 80 cilvēku. Ja vēl pirms desmit gadiem, attīstoties metastāzēm, šo vēzi Latvijā nebija iespējams ārstēt, un pacients bija nolemts nāvei, šodien, izmantojot jaunākās paaudzes terapiju, arī melanoma kļūst par hronisku slimību. Diemžēl, valsts budžetā nav atrasti līdzekļi melanomas pacientu dzīvībai nepieciešamajām zālēm, un daudzu  pacientu vienīgā cerība ir ziedojumi.


Sondrai Zaļupei un citiem metastātiskās melanomas pacientiem joprojām nepieciešama palīdzība, lai viņi kopā ar savām ģimenēm var sagaidīt ne tikai šos, bet arī nākamos Ziemassvētkus. Atbalstīt viņu ārstēšanu iespējams ziedojot portālā ziedot.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja