Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Foto: LU Botāniskajā dārzā sācies gaismas festivāls Ziemas nedarbi

LU Botāniskajā dārzā sācies gaismas festivāls Ziemas nedarbi, kurā apskatāmas vairāk nekā 15 dažādas gaismu instalācijas. Instalāciju satura veidošanā iesaistījušies Latvijas teātru aktieri, Latvijas gaismu mākslinieki un mākslīgais intelekts. Instalācijās redzama gaisma tās visdažādākajās izpausmēs, dzirdama Latviešu autoru bērnu dzeja.

Lielākā daļa no gaismu instalācijām ir jaundarbi un veidoti īpaši šim gaismas festivāliem. Radošajā grupā režisores Ditas Lūriņas vadībā iesaistījušies arī Inta Tirole, Ģirts Ķesteris, Indra Burkovska, Zane Dombrovska, Marija Linarte, Valdis Lūriņš, Igors Šelegovskis, Karīna Tatārinova, Uldis Dumpis, Egons Dombrovskis, Elīna Vāne, Andris Keišs, Andris Bulis, Mārtiņš Brūveris un mākslīgais inetelekts, apmeklētāji aicināti atpazīt Jāņa Baltvilka, Māras Zālītes, Ojāra Vācieša, Vitauta Ļūdēna, Ineses Zanderes, Pētera Brūvera un Aspazijas un Raiņa dzeju.

Jau ziņots, ka no 20. decembra līdz 14. janvārim LU Botāniskajā dārzā notiks jauns gaismas festivāls Ziemas nedarbi.

Gaismas festivāla veidošanā iesaistījušies autori, kas līdzdarbojušies Ziemas gaismas dārza, gaismas festivāla Staro Rīga, pastaigas Izgaismotā Liepāja, gaismas priekšnesumu Sapnis un daudzu citu Latvijas gaismas notikumu realizācijā. Gaismas festivāls top kā vienota gaismas pastaigu taka - krāsains ziemas piedzīvojums ar gaismām, dzeju un aktieriem, instalācijām un mūziku, video projekcijām un lāzeriem. Ar devīzi Neļauj priekam aizmigt ziemas miegā! gaismas festivāla autori uz LU Botānisko dārzu aicinās visa vecuma apmeklētājus.

Viens no galvenajiem gaismas festivāla autoriem būs mākslīgais intelekts - festivāla režisores Ditas Lūriņas vadībā kopā ar Latvijas teātru aktieriem, tas aicinās ikvienu atsaukt atmiņā populārus dzejnieku darbus un piedāvās savu interpretāciju par tiem. Gaismas notikuma radošā komanda mākslīgajam intelektam ir devusi dažādus audiovizuālus uzdevumus, lai pārvērstu ieziemoto Botānisko dārzu. Gaismas festivālā būs apskatāmi vairāk kā 15 gaismas objekti, ikvienam būs iespēja līdzdarboties un ietekmēt objektu saturu. Pasākuma rīkotāji aicina: "Uzlādējiet savu mobilo tālruni un esiet gatavi jautrai un neparastai pastaigai."

Gaismas festivāls Ziemas nedarbi LU Botāniskajā dārzā gaidīs ciemiņus no 20. decembra līdz 14. janvārim katru vakaru (izņemot 24. un 31. decembri) no plkst. 17.00 līdz 22.00 (pēdējā ieeja plkst. 21.00).

LU Botāniskā dārza teritorijā nebūs iespēja ienākt ar dzīvniekiem, darbosies ziemas gardumu kafejnīcas. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt labu garastāvokli un laika apstākļiem atbilstošu apģērbu. Būs iespējams iegādāties arī grupu biļetes un īpašās skolēnu grupu biļetes.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja